Васил Божков опитва да купува координатори на ГЕРБ и БСП

0

Укриващият се в Дубай и обвинен в 18 престъпления хазартен бос Васил Божков опитвал да пробие големите партии по места, като изкушавал с финансови стимули техните координатори и активисти, пише в новия си брой „Галерия“.

Сред агитаторите на новия проект бил генералният секретар на Комунистическата партия в България Александър Паунов, чието име лъсна в записи от разговори с Божков през миналата година. Веднага след изтичане на информацията Паунов бе натирен от коалицията с БСП, стана независим депутат и политическото му бъдеще изглежда неясно. Очевидно тактиката на новия проект на Васил Божков за предстоящите парламентарни избори ще е да се залепва към стари муцуни, които са против правителството. В момента социологическите проучвания дори не хващат и минимален процент одобрение за „Българското лято“, което иначе е широко рекламирано в социалните мрежи. Много от запитаните бъркат името на проекта на хазартния бос с „Българската пролет“ на Велизар Енчев.

В началото на седмицата Божков обяви, че се е провело учредително събрание на партията  „Българското лято“. Това се случило онлайн, като според думите на хазартния бос на него са присъствали 900 души. Според юристи обаче в Закона за политическите партии няма понятие „онлайн присъствие“. Което поставя под голяма въпросителна регистрацията на движението. Самият Божков не присъства в нито един от документите, а лидер на формацията е 37-годишният Борис Соколов, бивш маркетингов директор на „Еврофутбол“.

Ако все пак бъде регистрирана партията на хазартния бос, тя нямало да влиза в коалиция, а  ще действа сама.

Неговия емисари вече обикалят градове и села в търсене на членове и координатори. Сподвижниците на Божков обяснявали как шефът им имал вече списък с имената на бъдещите министри от кабинета си и обещал на бъдещите партийци постове и добро възнаграждение.

 А логистиката по създаване на структурите се ръководи основно от четирима души. Това са софийският адвокат Весела Величкова, пловдивският бизнесмен Александър Червенков и варненският предприемач Пейо Иванов. Основна фигура в екипа на Божков обаче е 18-годишният програмист от Враца Валери Младенов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече