Напрежение в коалицията Манолова – Отровното трио

0

Първи искри на напрежение се появиха в новата коалиция между отровното трио и платформата на Мая Манолова,  пише „Галерия“.

 Причината е тривиална – коя партия да даде регистрацията си за явяването и на предстоящите парламентарни избори.

„Изправи се.БГ“  на Манолова е платформа на граждани и партии, Отровното трио е неформална организация на тримата водач на протеста Арман Бабикян Николай Хаджигенов и Велислав Минеков. По тази причина те няма как да внесат документи в Централната избирателна комисия.

 Бабикян от триото открито лобирал пред останалите това да бъде Единната народна партия. Бабикян е член на партията, която преди години беше оглавявана от бившата депутатка Мария Капон, а сега от личната му приятелка Валентина Василева. Тя беше неотлъчно да него в палатките пред президентството.  В партията е и синът му Хаго, който дори е член на изпълнителния съвет. Досега ЕНП не се заявява като част от „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова.

Там са малки партии като ВОЛТ на бившия реформатор Настимир Ананиев, ДБГ  на Кунева и една от земеделските партии ръководена от Румен Йончев – партньор на Николай Бареков през 2014. Всеки от тях също се предлагал на Манолова да ползва регистрацията на неговата формация на изборите. Най-активен бил Настимир Ананиев, който драпа с всички сили да я дясната ръка на Манолова, за да се уреди с място в следващия парламент. Бабикян също не се давал, защото той имал амбиции да възкреси политическия труп ЕНП, чрез собствената си популярност. Очаква се освен неговата персона в листите за депутати да изгреят синът му и Валентина Василева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече