Ново 20: Мангъров влиза в политиката

0

Лидерът на антиваксърите и отявлен  противник на строгите мерки срещу пандемията от коронавирус доцент Атанас Мангъров е на една ръка разстояние от политиката. Той е получил покана да се включи в предстоящите парламентарни избори в листата на партията АБВ лично от нейния председател Румен Петков, пише в новия си брой вестник „Галерия“.

През последните месеци партията създадена от Първанов, която е отдадена под наем на Румен Петков, много активно подкрепя Мангъров в медийните му изяви срещу властта. Доцентът многократно е разкарван като циркаджийска мечка по пресконференции и срещи с населението организирани от АБВ. Преди десетина дни дори му осигуриха специално студио, където бе излъчена проповедта му за опасността от ваксините.

 Както е известно Мангъров е в открит конфликт с членовете на Националния  оперативен щаб по отношение на мерките срещу коронавируса.

Неговата активност по този въпрос впечатли премиера Бойко Борисов, който през лятото за известно време го направи водещата фигура сред епидемиолозите в борбата с коронавируса.

Заради този ход на Борисов професор Мутафчийски се оттегли и спря да обяснява на управляващите как да реагират при засилващото се напрежение.

Кабинетът получи упреци, че през лятото не бяха предприети никакви мерки за организиране на работата на здравната система при втора вълна на коронавирус. Това  съвпадна именно с периода, в  който начело на борбата с вируса беше Мангъров.

След като разбра, че няма да се размине втората вълна Борисов спешно поиска Венцислав Мутафчийски да поеме нещата в свои ръце.

 Независимо, че шефът на ВМА  никога не се е оттеглял от поста си начело на оперативния щаб.

Очевидно това е възприето като публичен шамар от Мангъров и сега той сега ще търси начин да наложи своето мнение, чрез влизането си в политиката

Дали партията оглавявана от твърде спорния Румен Петков е трамплин за политическата кариера на Атанас Мангъров ще разберем в близко бъдеще.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече