Разбулена е голяма мистерия в живота на Доган: Ето я първата му жена и майка на сина му (Снимки)

1

За живота на Ахмед Доган е писано и говорено много. И все пак личният му свят продължава да бъде обвит в дълбока мистерия. Почетният председател на ДПС е известен като ценител на женската красота, а хората отдавна са наясно кои са най-важните жени в живота му. Една от тях обаче все още е загадка. Поне до скоро.

„Галерия“ успя да открие коя е майката на сина на сокола – Демир Доган. Вестникът публикува уникална снимка, на която Доган е в компанията на първата си жена Таня Желязкова.

Кадърът е направен в студентските години на Ахмед, когато двамата позират с Таня и свои колеги. На снимката точно до тях е и Стефан Гайтанджиев – един от основателите на СДС. Бъдещият председател на ДПС е приклекнал най-долу вляво, а точно зад него е красивата Таня. Двамата се запознават в Софийския университет където учат философия. Таня се влюбва лудо в бъдещия политик и го подкрепя във всичко. Заживяват заедно и тя забременява. Красивата философска се надявала Доган да се оженя за нея и да създадат семейство. Той обаче бяга от сватба като дявол от тамян. Така и не склонил да се ожени за нея. В последствие просто припознава малкия Демир роден през 1985 година, като му дал и името си.

Дори да не чува заветния въпрос дали ще останат заедно Таня остава вярна на Сокола и го чака да излезе от затвора. Точно през 85-а Ахмед се включва в организиране на съпротивата срещу  така наречения възродителен процес.  Амнистиран е през 1989 година.

С красивата философка и с малко дете, тримата заживяват доста бедно в гарсониера в Слатина, нямат спалня и спят само на матрак.

Таня посреща достойно тези несгоди. Плътно до него е в учредяването на ДПС. В началото дори е обявено, че тя ще изпълнява и секретарските функции. Когато получава просторен апартамент в столичния квартал Гео Милев, Ахмед Доган се мести сам, а не с жена си и сина си. По-късно Сокола казва,  на Таня, че електоратът на ДПС не гледа с добро око на връзката му с християнка. Самата тя преживява изключително тежко раздялата им. Наранена, през годините не се появява нито веднъж публично да печели слава на гърба на Доган.  

Стари познати описват като умна интелигентна и много възпитана жена. Професионалният й път е встрани от политиката. За известно време ръководи културен дом в Красно село.  После я се посвещава на науката и защитава докторска степен по теория на познанието към института за философски изследвания при БАН. Била е университетски преподавател и автор на редица публикации в сферата на философията и образованието. От биографията й се разбира, че има опит в държавния, частния и гражданския сектор като директор на Национална образователна институция, връзки с обществеността в Министерския съвет, фирмена политика и ръководител на нестопански организации. Говори се, че в последните години е напуснала България.

 Остава тайна обаче къде и за колко време е била Таня.В момента семейството на сина й е в трепетно очакване на още един наследник.

Желязкова може и да не среща мъжа на живота си след Сокола,  но в него от сърце намират място не една и две жени.

След нея той вдига сватба за чудо и приказ с 19-годишната Айсехел Руфи.

Тържеството е грандиозно, с файтони, позлатени турски носии и десет хиляди гости на стадиона в Исперих.  След бурната раздяла, изпълнена с груби взаимни обвинения, Сокола се жени отново за 21-годишната Ширин Карнобатлъ от Плевен. Тя  му ражда дъщеря. Разводът им е цивилизован и остава скрит от медиите.

След него почетният председател на ДПС живее дълги години с красивата манекенка Алтен Алиева, която отглежда дъщеря му като своя.

Преди няколко години единствено пред „Галерия“ Алтен признава, че връзката й със Сокола е приключила. Това е последната жена, която той публично е представил.

1 Коментар
  1. Информиран казва

    Снимката, на която са Таня Желязкова и Ахмед Доган, не е от студентските им години. Тук са с колеги от философския институт към БАН. Някои от колегите им на снимката и досега работят там.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече