Атанасова посече Радев: Да не се крие зад пандемичните мерки, готови сме за избори

0

ГЕРБ винаги е готова за избори и това сме го показвали много пъти. Това заяви пред БНР Десислава Атанасова от ГЕРБ във връзка с датата на предстоящите парламентарни избори, която трябва да определи президентът Румен Радев. Тя подчерта, че от управляващата партия не са ядосани на държавния глава, но подчерта, че в политиката се носи отговорност за взети решения:

 „Редно е каквото и да е решение, когато се обосновава, то да се прави публично. Повече от година не е имало Консултативен съвет по национална сигурност. Нелогично е това, че президентът си променя мнението („Парламентарните избори не трябва да бъдат отлагани, а да се проведат в срок, а срокът за това е 28 март“, коментира президентът Румен Радев пред журналисти на 7 декември -б.р.)“.

По думите на Атанасова президентът трябва да запознае обществото с мотивите си, а не „да се крие зад пандемичните мерки или евентуални бъдещи рискове“. Тя подчерта, че от ЦИК са заявили готовност, както и Общественият съвет към нея, по отношение на провеждането на изборите: „Няма някой, който да твърди, че изборната администрация или централната власт да не се справят“. Десислава Атанасова прогнозира, че дори и до 28 март страната ни ще бъде много по-подготвена за избори в условия на пандемия, защото ще има вече голяма група ваксинирани хора: „Виждате вече пореден ден тенденциите на намаляване на заболелите са изключително добри“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече