Ген. Деси с тайна вила (Снимки)

0

 Първата дама Десислава Радева не обича да говори за миналото и живота си в провинцията. Преди да се настани в лукса на държавната вила  „Калина“ заедно със съпруга си Румен Радев и да започне да се вози в  лъскави мерцедеси, Ген. Деси е била сред най-изявените жителки на село Банево, разкриват нейни бивши съселяни, писа „Ретро“.

Двете с майка ѝ Желяза обитавали двуетажна вила в бургаското селце. С  къщата, чийто втори етаж е ремонтиран и оборудван с климатици, семейството се сдобило по инициатива на Десислава още преди тя да започне работа във ВВС и да завърти любов с пилота Радев. От години обаче двете дами не наобикаляли имота. Всъщност идеята да се заселят там дошла от Ген. Деси, която копнеела за селска идилия след няколко години стаж в голяма международна компания за производство на бира, където била асистент на директора и не могла да се справи с напрежението.

По нейни думи малко преди да напусне високоплатената позиция, получила т. нар. „бърнаут“, или  нервен срив, вследствие на прекомерно психическо натоварване. Точно в този момент загърбила суетата и амбицията и заедно с майка ѝ и сина ѝ Страхил от първия ѝ брак с депутата от БСП Георги Свиленски се  преместили в Банево. В продължение на няколко години Десислава и майка ѝ водели семпъл начин на живот, отглеждали плодове и зеленчуци в собствена градина. На адреса на селската им къща е регистрирана и фирмата на Деси, която тя впоследствие прехвърлила на своята майка.Местните разкриват, че първата дама и родителката ѝ имали магазин, от който се издържали по онова време.

Към днешна дата обаче комшиите споделят, че не са виждали президентшата отдавна. Същото казват и приятелите ѝ от Бургас, където Радева се вясва само ако мъжът ѝ има работен ангажимент. Първата дама е родом от морския град, а детството ѝ е преминало в емблематичния квартал „Славейков“. Там родителите ѝ имали апартамент на един от високите етажи в прочутия пети блок. Майка ѝ и баща ѝ обаче се развеждат, когато тя е все още малка. Кирил Генчев – таткото на Десислава, е покойник от години, а преди да си отиде, работел като моряк радист. Радева не поддържа контакт с роднините си по бащина линия, а само с тези от страна на нейната майка Желяза, които продължават да живеят в Бургас.

Опърничавия си характер  съпругата на президента наследила именно от нея, коментират близки до семейството. Преди време стана ясно, че майка ѝ се подвизава като неин личен консултант по стила. Именно тя измислила брошките с български шевици, които Ген. Деси носи понякога на визитите си в чужбина, и тя дала идеята заедно с Радев да подарят такова бижу и на английската кралица Елизабет II.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече