Кметът на Перник направи Нинова на 5 стотинки: Тя е една злобна и отмъстителна жена

0

Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че винаги е получавал подкрепа от БСП, но имало атаки от лидерката на партията Корнелия Нинова. Коментарът му е по повод напрежението в партията след изключването на топ социалиста от Пловдив Георги Гергов.

Според Владиимров има критики към неговото управление от определени кръгове от БСП. Той заяви, че е поучил подкрепа от ръководството в Перник.

„Много често има трудни решения, болезнени решения. Аз не се притеснявам да ги взимам“, категоричен беше той. Атаките срещу него са от Корнелия Нинова, а не от БСП, смята Владимиром.

    „Корнелия Нинова се оказа много злобна и отмъстителна жена. В момента в БСП се разчистват лични сметки. Казвам го с най-голямо огорчение. Това вещае една тежка катастрофа на изборите. Нямам личностен конфликт с нея, а принципен. Тя живее в неин свят. Бил съм секретар и мога да давам оценки – не може да се казва, че се правят организационни реформи и да се уволняват чиновници, занимаващи се точно с организация за провеждане на изборите. Корнелия Нинова не знам да е печелила избори срещу ГЕРБ, но тя мрази такива хора. Погромът, който направи тя в БСП, ще тежи много дълго време в БСП“, отсече Владимиров.

Попитан дали ще бъде изключен от партията след като говори опозиционно, той заяви: „Жена като Корнелия Нонова не може да си позволи да ме изключи, моят корен е прекалено дълбок в БСП.“

За втора поредна година фестивалът Сурва в Перник ще бъде отложен. Миналата година – заради водната криза, а тази – заради пандемията. Кметът на града определи решението като очаквано, тъй като няма как толкова много хора да се съберат на едо място по време на пандемия. Все пак традиционната Сурва ще се състои на 13 и 14 януари, без посещение на къщите, както и при спазване на дистанция.

Увеличава се такса смет за селата в Пернишко. Започна и събиране на подписка срещу това. Кметът на Перник Станислав Владимиров обясни, че дълги години разликата в селата и градовете е била драстична.

„Тук просто се изравнява такса смет и тя ще бъде далеч по-справедлива“, каза Владимиров.

Предстои изграждане на втора клетка на депото за отпадъци на Перник, тъй като капацитета на предишната се е изчерпал. Кметът предупреди, че има риск градът да премине от водна криза в криза с боклука.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече