Мая Манолова всяка сутрин се моли на Бог да я вкара в парламента

0

Бившата омбудсманка не пропуска да отправи и благодарностите си към Бог, че преди години я спаси от коварен рак

Откакто пребори рака, Мая Манолова ходи на църква всяка сутрин. Бившата омбудсманка и неуспяла кандидат-кметица на София се отбива в някой от столичните храмове преди да иде на работа в адвокатската си кантора. Най-често тя пали свещ в катедралата „Св. Св. Кирил и Методий” на Женския пазар, твърдят запознати с навиците й. Понякога обаче посещава и „Свети Седмочисленици” на ул. „Граф Игнатиев”. Там папараците на „Уикенд” я свариха във вторник.

Манолова се придвижи пеш до храма. 55-годишната блондинка бе издокарана в черно от главата до петите. В траурния цвят бяха и якето й, и пуловерът, дънките и ботушите. Преди да хлътне в черквата Мая се загледа в залепените на входната врата листове с указания как трябва да се влиза в храма по време на пандемията. Като си преговори инструкциите, лидерката на гражданската платформа „Изправи се.БГ” постави маска на лицето си и едва тогава си позволи да хлътне навътре през портата.


Престоят на съдружничката на най-отровните протестъри продължи около 10 минути. Това време й беше напълно достатъчно, за да благодари на Господ, че я е спасил от коварното й онкозаболяване и да отправи молба за влизане в парламента. Амбициозната юристка прави какви ли не пируети, за да се сдобие с депутатски имунитет, но според социологическите проучвания няма шанс за това. Избирателите не са късопаметни, помнят добре старите й грехове и отказват да й гласуват доверие.


Освен, че ходи всеки ден на църква, Манолова редовно посещава и фондацията на Нана от „Съдебен спор” – „Едно от осем“. Там някогашната бесепарка се среща с други жени, които са преборили болестта рак и с такива, които в момента водят битка за живота си. Според запознати, от организацията Манолова щяла да разчита на сериозна подкрепа за изборите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече