Дърева: БСП се управлява еднолично и не се занимава и с реална политика

0

От четири години БСП се е променила като партия, а в момента тя е узурпирана и с еднолично ръководство, коментира за Радио Пловдив журналистът Велислава Дърева. „Управлява се от председател, който е централизирал властта в свои ръце, а в същото време твърди, че децентрализира партията, което е несериозно“, подчерта Дърева.

По думите й най-неприемливо, опасно и погрешно политическо поведение на социалистите е, че БСП не се занимава с реална политика. „Червената партия и лидерът ѝ Корнелия Нинова се занимават с интриги, натиск, заплахи, с непрекъснати преднамерени скандали, които нямат нищо общо с действителността и с адекватната политика“, която трябва да води БСП.

Велислава Дърева припомни случай преди коледните празници, когато депутатът от Плевен Чавдар Велинов беше изключен от редиците на БСП след телефонно обаждане. Тя определи този факт като недопустим.

Относно изключването на Георги Гергов от Националния съвет на БСП по искане на Изпълнителното бюро Дърева уточни, че това е нарушение на устава на партията. Тя припомни, че Гергов може да бъде изключен единствено и само от основната партийна организация, в която членува.

„След като напусна Националния съвет той вече не е член и няма как да бъде взето такова решение. Обосновката за това действие идва и със съучастието на контролната комисия, която би трябвало да бъде пазителят на устава на БСП“, настоява Дърева.

Според нея освобождаването на Гергов от Националния съвет е нарушение на този устав и едно такова решение не е легитимно.

Според Дърева преди парламентарните избори БСП е в пълно разединение и журналистката прогнозира, че Нинова отново ще търси виновните, с които да се оправдава за загубата на изборите.

„Като причина за провала най-вероятно ще бъде посочена пловдивската организация на БСП и всички, които не мислят като партийния лидер“, заключи Дърева.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече