ГЕРБ-Сандански с декларация относно ваксинираните общински съветници

0

„По отношение на поставените ваксини на общински съветници в Сандански нямам конкретна информация и не знам технологично как се е случил процеса. От групата общински съветници на ГЕРБ е ваксиниран само един, който е действащ учител на първа линия.“ Това каза за Радио Благоевград председателят на общинската структура на ГЕРБ в Сандански и общински съветник Стоян Стоев: „Излязохме с декларация по случая, в която ще отправим питания, най-вероятно утре, за да разберем повече подробности. Всичко е станало много бързо и по принцип колегите общински съветници не знам за това докъде е стигнал плана за ваксинация. Те не са длъжни да се запознати дали всички на първа линия са ваксинирани или не. Това е работа на хората, които го организират. Питанията са насочени към председателят на Общинския кризисен щаб – действащия кмет и към директора на болницата. Доколкото съм запознат ако има останали ваксини трябва да бъдат върнати в РЗИ-Благоевград и оттам да ги разпределят по предназначение в съответствие със списъците“, допълни лидерът на ГЕРБ-Сандански Стоян Стоев.

Припомняме, че министърът на здравеопазването Костадин Ангелов е разпоредил незабавна проверка във връзка с постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград, в град Сандански, са извършени ваксинации извън реда, описан в Националния план за ваксиниране срещу Covid-19. Проверката е започнала вчера, като целта й е да установи всички факти около ваксинирането в региона.

Проверката ще приключи до 24 часа. Ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции, допълва министър Ангелов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече