Марешки хапе Радев: Вие изкарахте мутрите на площада

0

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки наруши всички дипломатически и протоколни правила и обвини президента Румен Радев в куп грехове по време на консултациите, провеждани на „Дондуков“ 2 за предстоящите парламентарни избори. 

„Вие изкарахте мутрите на площада“, заяви Марешки изненадващо пред държавния глава след любезното посрещане в сградата на президентството от страна на домакините Радев и вицето му Илияна Йотова по повод летните протести срещу властта. 

И обвини Радев, че въпреки че е бил канен за позиция по различни въпроси и теми на „ВОЛЯ“, президентът не се отзвавал. 

„Упражнението днес е безцелно, напълно безсмислено. Това е израз на уплаха и некомптентност и страх за избиране на датите за изборите. Странно ми е, че тези консултации не бяха проведени преди 6 месеца“, коментира Марешки. 

Марешки упрекна държавния глава и за това, че не е взел отношение по редица национални въпроси, включително за картел при горивата и лекарства.

Радев не му остана длъжен и заяви, че оценява високо откревеността му. „Некомпетентно е да се подпишеш под проект за конституция, която не сте чели (визира проектоконституцията на ГЕРБ – б.р.) Екзотично е да подкрепяте здравни мерки, които не сте виждали. Готови сте да подкрепите нещо, което към момента не съществува“, поряза президентът бизнесмена с постановена от съда присъда, при това ефективна, за изнудване. 

„Моите консултации не са закъснели. Закъсняхте вие, законодателите, защото досега отдавна трябваше да сте прехвърлили всичко на ЦИК, вие в момента не упражнявате парламентарен контрол върху управляващите и ЦИК“, добави Радев. „Кога, ако контролирате нещата, както казвате, ще има договор за машинното гласуване, ясен здравен протокол с всички възможни сценарии…“, пита още той. 

Марешки упрекна Радев и за това, че готвел промяна в датата на изборите, а държавният глава го парира още веднъж с: „Прочетете конституцията“. 

Няколко пъти се наложи главнокомандващият да прекъсне лидера на ВОЛЯ, и му зададе куп въпроси във връзка с изборния процес по време на пандемия, включително по отношение на наблюдателите и застъпниците предвид големината на самите изборни помещения. Марешки му заяви, че без подкрепата на БСП, щял да види на кое място би бил на предишните президентски избори, а от своя страна, домакинът му пожела вместо да играе на екстрасенс (каквото било умственото ниво на партийния лидер), да се кандидатира за държавен глава на следващия вот.  

„Вие с тази политика сте се устремили твърдо към място извън парламента“, допълни държавният глава. „Вие с един безсмислен и пропаднал мандат. Съжалявам, че не бяхте независим кандидат“, отвърна Марешки. Краткото спречкване на „Дондуков“ 2 не доведе до никакъв диалог за честността на изборите и спазването на противоепидемичните мерки и бе приключена безславно. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече