Нинова набута протеже на Жан Виденов за шеф в БСП

0

Бившият парламентарен секретар на МРРБ и някогашен шеф на Комсомола Пламен Червеняков е бил назначен от шефката на БСП Корнелия Нинова за шеф на орготдела в партията, научи Lupa.bg. На неговите плещи увисва цялата предизборна кампания на левицата за предстоящия парламентарен вот и той ще е този, който да ръководи 31-та национални координатори за политиките на столетницата. Въпросната децентрализация от „Позитано“ 20 Нинова въведе преди броени дни, като за сметка на това продължи чистката на щатни позиции в централата на червените. 


Червеняков (първият отляво) бе „направен“ от Виденов, а после се присламчи към Георги Първанов 

Червеняков някога бе протеже на бившия премиер Жан Виденов, а впоследствие се отрече от него и дори имаше период, когато искаше да се изправи като опозиция в Пловдив пред него, но не беше подкрепен от редица знакови социалисти, в това число Валентин Вацев и Красимир Райдовски. 

Наши източници в Пловдив твърдят, че Червеняков бил един от основните организатори на атаката срещу вече изключения от партията „на подпис“ бизнесмен Георги Гергов. Разривът между тях бил от години, а сега за даденото рамо на Нинова тя му се отплатила щедро. 

Въпреки че позицията шеф на орготдела в БСП не е политическо назначение, за разлика от тази на оргсекретаря, който трябва да бъде избран и като член на пленума, и от Изпълнителното бюро, мнозина досегашни предшественици на Червеняков са успявали да я използват като трамплин за по-нататъшните си кариери, напомнят по-паметливите социалисти. 

Междувременно из коридорите на червената централа се носи слух, че обявеното от Нинова подмладяване на партията било прах в очите на избирателите, защото от тези 31 национални координатори, едва 5 на сто били на възраст под 50, а даже се твърди и под 60 години. Все още не са обявени имената на всички, поели ролята, възложена им от партийната шефка, като това се очаквало да се случи в рамките на 1 седмица. 

Всъщност това не е нововъведение, а бе идея, планирана и реализирана от бившия шеф на БСП Сергей Станишев. „Нинова само потвърждава рганизационните платформи на екс премиера“, коментират бесепарите. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече