БСП тъкми Илияна Йотова за стола на Радев! (Вицепрезидентът си осигурява подкрепата и на ДПС през есента)

0

Илияна Йотова не  само е вариант за  кандидат на БСП за президентските избори през есента, но и засега вече се очертава като изявен фаворит да бъде номинирана от левицата вместо Румен Радев. Това разкриват пред „Галерия“ два независими източници от Позитано, тясно свързани с ръководството на 130-годишната партия.

Освен битката за гласовете на  левите избиратели действащият вицепрезидент е особено активна по всички възможни направления и гради мостове, за да може да си осигури максимална подкрепа от възможно най-широк спектър политически партии и движения.

В края на декември Йотова буквално удари шестица от тотото с телевизионно интервю, чрез което публично се разграничи от атаката на Радев срещу ДПС и дори  определи движението като много важно за политиката на България. Думите й показват, че тя вече се е договорила да бъде подкрепена от ДПС на предстоящия в края на годината вот за държавен глава.

В същото време президентът Румен Радев на няколко пъти е стъпил накриво, след като е настоявал за тайни срещи с ръководството на ДПС. На явките е изпращал посредници, което прозвучало обидно за шефовете на движението. По-скандалното е, че въпреки контактите и разговорите генералът от авиацията директно атакува партията. Освен на ДПС Илияна Йотова най-вероятно ще може да разчита на подкрепата и на соросоидите, с които работеше повече от успешно в Европарламента. Тя е близка с тях и по линия на общата им работа за приемане на Истанбулската конвенция и приема на бежанци.

И все пак голямата битка на Йотова ще е за гласовете на левицата. Основният й коз в БСП е Румен Овчаров. Специалистът в областта на енергетиката със сигурност може да надделее над всякаква конкуренция и в крайна сметка да изстреля своя човек напред. Самата Йотова умело играе балансирано и не си създава врагове нито сред опозицията в БСП, нито сред ръководството на партията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече