ГЕРБ категорични: Без „патриотите“ за коалиция преди изборите

0

Управляващата партия ГЕРБ няма да правят коалиции на всяка цена, водят се единствено разговори със СДС, с които могат да се явят заедно на изборите. Това заяви пред Нова председателят на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова.

България в ситуация на криза се нуждае от единство и отговорни решения. Ние нямаме врагове, имаме опоненти. Смятаме, че може да се търси консенсус по много въпроси. Безпринципни коалиции никога не сме правили и няма да правим. Винаги сме държали коалициите, които правим да са на базата на единство в програмата и на създаване на програма за управление, каза още Дариткова.

По думите й е признак на лоша парламентарна практика да се променя Изборния кодекс непосредствено преди изборите.

Това ще създаде впечатление и ще позволи да се внушава, че изборите няма да са честни и коректни. Внушението, че изборният процес не може да бъде отразяван коректно и че са възможни някакви манипулации само допълнително ще откаже гражданите да участват в него. Доказали сме, че сме достатъчно отговорни, принципни и че търсим възможност да приемаме решения и да носим отговорност и като самостоятелна политическа сила.

ГЕРБ ше изчака волята на избирателите, като на този етап има решение да не се коалира с БСП. Водят се разговори единствено със СДС, с които може да се явят заедно на изборите, защото политически програми и европейско-политическо семейство на двете партии съвпадат.ГЕРБ отсвири „патриотите“ за коалиция преди изборите

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече