Слави в комбина с Румен Радев (Връзката им е гeн. Деси)

0

Странното извъртане на Румен Радев за нова дата на парламентарните избори се дължи отчасти на негови договорки със Слави Трифонов, научи сензационно „Уикенд” от свои достоверни източници. След като президентът сам предложи датата да е първата възможна – 28 март, сега настоява тя да е в средата на април, а най-добре – в края, или дори в началото на месец май.

Официалният мотив, който Радев посочва, е нестабилната здравна обстановка, породена от пандемията от Ковид-19. Истинската причина обаче е друга, категорични са наблюдатели на политическия живот.


„Оказа се, че ГЕРБ печелят от възможно най-ранната дата за избори, тъй като направиха куп полезни неща в последните месеци – половин година подпомогаха всички пенсионери с по 50 лева всеки месец, успяха да минимизират щетите от коронакризата, осигуриха процеса на ваксиниране… В момента партията е в подем и почти е възстановила рейтинга си отпреди протестите. Всички проучвания сочат, че са отново първа политическа сила и ще спечелят изборите – с малко, но все п

ак ще са първи”, коментира пред „Уикенд” известен политолог.
Същевременно останалите партии няма да имат време да разгърнат предизборните си кампании.

Най-потърпевш е Слави Трифонов и формацията му „Има такъв народ”. Както „Уикенд” писа, Дългия бе предвидил зрелищна кампания с 28 големи безплатни концерта по стадионите и площадите в цялата страна – по един във всеки областен град, където да бъдат представени кандидат-депутати сред песни, вицове и смешки, гарнирано с жива музика от „Ку-ку бенд”. Тъй като страната все още е със сравнително строги мерки, а и времето не позволява, до 28 март той не би успял да реализира планираните концерти.


Според източник на „Уикенд”, Трифонов е успял да убеди Радев да настоява за нова дата на изборите, която в никакъв случай да не е преди 10 април. Така Слави щял да успее да реализира поне 3 от предварително планираните концерти. Не е ясно какво е обещал в замяна Дългия. В политическите среди няма никакви съмнения, че двамата работят в симбиоза. Връзката с президента шоумена държи чрез съпругата му Десислава, която около година и половина е работила за него в началото на века. Както е известно, тя е била служител на „Българска музикална компания” – продуцентската къща на Трифонов, която вече не съществува.
„Радев осъзна, че изборите на 28 март устройват ГЕРБ и ще направи всичко възможно да ги насрочи за по-задна дата. По този начин, освен на Слави Трифонов, ще е полезен и на „Демократична България”, на „Отровното трио” и Мая Манолова и отчасти на БСП”, коментира пред „Уикенд” полиголог.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече