Шефът на „Дарик“ купува имот за милион, докато радиото му затъва

0

Собственикът на Дарик радио Радосвет Радев, осветен преди време като агент на комунистическата Държавна сигурност, стана комшия на Лили Иванова, след като е купил апартамент в кооперацията на столичната улица „Оборище“, където примата живее от десетилетия.

Жилищата в района на Докторската градина са едни от най-скъпите не само в София, но и в България, а цените на някои от просторните апартаменти в сградата на примата надхвърлят един милион лева. Радев е сред заможните българи, особено след като през лятото на миналата година продаде мощната онлайн група „Нетинфо“ на предишните собственици на Нова телевизия Кирил и Георги Домусчиеви. Под нейната шапка са имейл платформата abv.bg, Vbox, както и куп сайтове, сред които Vesti.bg, Darik news и др. Още докато се водеха преговорите, стана ясно, че Радев е оценил групата на колосалните 50 милиона лева.

Любопитното е, че апартамент в сградата, където живеят Лили и Радосвет Радев, са имали родителите на известния актьор Димитър Маринов, който се снима в отличения с „Оскар“ филм „Зелената книга“. След 1944 година обаче те са били изгонени от дома си, където се нанесла фамилията на Пеко Таков, който между 1971 и 1986 година е заместник-председател на Държавния съвет. Един от неговите синове – Янчо Таков, се жени за Лили Иванова, а след развода им певицата купува въздуха над сградата, за да построи апартамента, който обитава и до днес.

За богат човек като Радосвет Радев не е непосилно да си купи жилище на най-скъпата улица в столицата. Проблемът е, че Дарик радио, чийто собственик е, изпитва сериозни финансови затруднения и много от дългогодишните служители в него напускат медията заради ниски възнаграждения. Но това не е единственият случай, в който собственик на медия живее охолно, докато служителите му буквално бедстват. Преди време друг агент на ДС Огнян Стефанов, известен с явочния си псевдоним Академик, демонстрираше луксозен начин на живот, а същевременно дължеше милиони на държавата и на контрагенти, както и много заплати на служителите в медиите си. Днес и Радев, и Стефанов го раздават морални проповедници и борци за демокрация.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече