Радев обикновено си заучава добре репликите, но емоциите му са в негативния сектор

0

„Нещата станаха много лични. В продължение на една година, когато не се занимавахме с коронавируса, се занимавахме с това да наблюдаваме една ожесточена битка, която трябваше да бъде представена като шахматен двубой, но всъщност е пехливанска борба“. Така психологът Росен Йорданов коментира публичното демонстриране от политиците на непоносимост един към друг пред БТВ.

„Търси се тепих, на който да се развихри пехливанска битка“, отбеляза той за дебатите по повод датата на парламентарните избори.

„Президентът Радев обикновено си заучава добре репликите за всяка негова публична проява. При словото му за насрочването на изборите прекарването на ръцете пред тялото, докато говори, компрометира увереността“, посочи психологът.

Според него държавният глава е правил и други жестове, които показват, че емоциите са в негативния сектор за него и това, което ни казва не е толкова искрено.

Росен Йорданов коментира и представянето на Веселин Марешки при консултациите с държавния глава. Според него при тях е имало „танц на нервност“.

„Марешки се издаваше чрез интонацията, която често беше нестабилна и вибрираше, а президентът вместо да се почеше, покриваше едната ръка с другата и се опитваше да запази самообладание в напрегнатата ситуация“, обясни психологът.

„Генерално не е дошло времето на шахматистите, но мисля, че пехливаните надценяват успеха, който искат да постигнат“, посочи той.  

„От всички социологически проучвания се вижда, че има огромен брой хора, които не искат да гласуват или не са ориентирани за кого да дадат глас. Нараства броят на онези хора, които са отвратени не от политически персонажи, а от политическо поведение, в което няма култура“, заяви Росен Йорданов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече