Отбор юнаци: Синът на Добри Далаверата – Слави Транспорта става партиец при Слави

0

Пернишкият бизнесмен Станислав Добрев играе ключова роля в изграждането на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, разкрива вестник „Галерия“. Станислав Добрев и Станислав Трифонов са приятели от години, имат общи бизнес дела и са съседи в тузарския комплекс „Делта Хилс“ до Перник. Добрев е строителен бос, а  прякорът му е Слави Транспорта. Син е на известния в Перник Добри Любомиров, който в миналото е участвал в местната политика заедно с Людмил Стойков и Феодор Феодоров-Федката със сдружението „Съюз за Перник“.

Неслучайно Слави Трифонов често споменава миньорския град в предаванията си и не крие, че там има много приятели. Слави Транспорта е нещо като организационен секретар в партията на приятеля си и е въпрос на време е да заеме и официален пост.

Връзката на Трифонов с пернишките богаташи датира от над 10 години. През 2016 Дългия започна да изкупува парцели и имоти в тузарския „Делта Хилс“, където сред инвеститорите са Добри Любомиров и Станислав Добрев, известен в областта и София с жълтия си спортен макларън. През 2016 година фирмата на Слави Трифонов „Седем Осми“ продава дружеството си „Портос С 2016“ с апортирани в него имоти в „Делта Хилс“ точно на Слави Транспорта. Двамата са засичани много пъти на публични места. В къщата на Слави Транспорта в „Делта Хилс“ приятелят му се е срещал с не един и двама политици и бизнесмени, казват техни съседи.

Бащата на Слави Транспорта пък е известен в миньорския град като Добри Далаверата. Прякорът му не идва от спекулативни сделки, а от името на основната му фирма ДЛВ (абревиатура от трите му имена Добри Любомиров Владимиров), която днес се управлява от сина му. Строителната компания има десетки договори за обществени поръчки и работи с размах от милиони. Фирмата стана печално известна през май тази година, когато битумът на столичния булевард „Дондуков“ се разтопи след ремонт и стотици шофьори съсипаха гумите си. ДВЛ е едно от дружествата, които имат тлъсти договори за ремонти на улици в София.

Името на младия и богат Слави Транспорта се свързваше и с любовна връзка с певицата Емануела, която е една от любимките на приятеля му Слави Трифонов. Дългия има слабост към фолк дивата от години и я лансираше като продуцент. Тя беше и редовен гост в предаването му дълги години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече