Нинова пръсна 100 бона за агитация във Фейсбук, тегли кредит за изборите

0

Шефката на БСП Корнелия Нинова се е отказала от „живата“ кампания за парламентарните избори и по информация от източници на Lupa.bg в червената централа цялата агитация ще мине под знака на онлайн тропането „от профил на профил“. За целта Нинова е ангажирала частна фирма, която да се грижи и за навременното споделяне на посланията от платформата на левицата, и за чистенето на имиджа на всички кандидати за депутати. А из коридорите на „Позитано“ 20 упорито се шушука, че цената за прескъпото маркетингово удоволствие надхвърля 100 бона.

Въпреки че числото е внушително, Нинова все пак щяла да спести от непрекъснати обиколки из страната. Твърди се още, че те щели да бъдат съкратени поне с 1/3, в сравнение с предишни турове за избори, особено за нов състав на Народното събрание.

От профила на Нинова във фейсбук, както и от този на самата БСП се вижда ясно, че голяма част от публикациите вече са „спонсорирани“, т.е. платени, което им дава предимство при видимостта от потребителите на социалната мрежа.

    Явно тя е развързала кесията не за стягане на редиците чрез структурите из страната, които и без това се намират в тежко финансово положение, а за онлайн пърформънса на партията.

В Столетницата обаче негодуват заради това, че се чака първият транш на партийните субсидии и нищо чудно и след него да останат с пръст в уста цели организации на червените. Те припомнят, че най-вероятно ръководството на партията отново ще трябва да рефинансира кредитите си, за да може да осигури предизборната кампания, а нейният старт е близо 3 седмици преди да пристигне дотацията от държавата в размер на 8 лева на глас.

Досега рекордът на социалистите по заеми за избори бе около 2 милиона лева, а изплащането затрудни не само Нинова, но и предишното ръководство, което наложи спешно разпродаване на имоти и местене на местни централи в сгради с по-евтин наем.

Освен това БСП все още не е върнала надвзетите пари от субсидиите за миналите години, което я поставя в особено деликатно финансово състояние. А като капак идва и изхвърлянето на най-щедрия дарител за социалистическата идея досега – пловдивския бизнесмен Георги Гергов. Де факто до идването на субсидията „Позитано“ 20 ще разчита изцяло на даренията от депутатите си, кметовете си и представителите си в Европейския парламент, твърдят запознати с тежката криза в червената каса, писа Lupa.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече