Нова финансова криза: БСП пак остана без пари

0

Само два месеца преди ключовите парламентарни избори, на „Позитано” 20 пак ги налегна тежко безпаричие. Според слуховете, „най-социалната” партия у нас е спряла да плаща на кадрите си. Служители на в. „Дума”, които работят на хонорар, били шокирани да научат, че няма да получат изработените от тях пари. На някои от тях партийният вестник дължал хонорари за месеци наред, на други – за цялата изминала година.


На въпрос как е възможно това и защо хората не получават хонорарите си, червените „мениджъри” вдигали рамене и отговаряли, че просто няма пари. И постоянно залъгвали наетите от тях с нелепи обяснения – нека да мине конгресът, нека да минат изборите, ама ние нямаме пари за бензин и т.н. Засега не е ясно дали гаврата с труда на хората произтича от лидера на партията Корнелия Нинова или от главния редактор на в. „Дума” Ивелин Николов.
Всички на „Позитано” 20 са наясно, че двамата са в обтегнати отношения и водят тиха война. Факт е обаче, че БСП трупа все повече и повече дългове – като голяма част от тях са заради другата медия на социалистите: БСТВ. Червената телевизия дължи няколкостотин хиляди лева за филми, за техника и по договори към други контрагенти.


Финансовата криза в партийната централа през 2019 г. беше оправдана, защото мнозинството в парламента временно лиши партиите от субсидиите в размер на 11 лв. за глас, които получаваха. Но през 2020 г. формациите си върнаха дотацията – макар и по 8 лв. на глас. Точно това будело ред съмнения сред социалистите къде отиват парите на столетницата. Според някои партията заделяла отсега пари, за да може да разполага с тях за предизборната си кампания, която стартира през март, писа Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече