Агент „Майстора“ тика Радев за втори мандат

0

Сътрудникът на бившата Държавна сигурност с псевдоним „Майстора“ и член на Стратегическия съвет към президента Румен Радев професор Александър Маринов започна да пробутва шефа си за втори мандат. Паметливи негови съпартийци от БСП все още обаче помнят провала му в изборите за кмет на София през далечната вече 1995 и подкрепата на Маринов за кандидатурата на Венцислав Йосифов, шеф на фалиралата Първа частна банка.

Логично е президентът Румен Радев да се кандидатира за втори мандат и смятам, че ще го направи. Той доказа, че в България политика може да се прави по друг начин. Държавният глава има добри 4 години като президент и има висока подкрепа от гражданите. Когато имаш такава подкрепа от гражданите, тя винаги може да се организира по определен начин, но това не означава, че трябва да се прави партия или някаква друг политическа организация. Това са различни неща.

По думите на професор Маринов конфликтът на президента с изпълнителната власт не е самоцелна задявка или лична кавга, а принципно различие относно начина, по който се управлява България, и резултатите от управлението. Той беше категоричен, че който и да е управляващ и управлява лошо, би получил същите оценки от Стратегическия съвет към президента и това не би променило техните предложения.

Той коментира още, че на политическия терен в България не се вижда „играч“, който би могъл да промени начина, по който функционира държавата:

Очевидно към момента няма такъв готов и силен играч, но има силно желание от страна на гражданите да намерят ново политическо представителство в лицето на партии и политици, които да започнат промяната. Тази промяна няма да е нито бърза, нито лесна, но трябва да започне. … Това е процес и той започва, независимо дали президентът го иска, или – не. Това е въпрос на тенденции в българското общество, а не е нещо, което се е ограничило в тези няколкостотин квадратни метра между президентството и изпълнителната власт.

Според него недоволството в обществото не е затихнало и то не се е примирило с начина на управление.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече