Кръчмари стрелят по Радан: Ти що не се откажеш от еврозаплатата?

0

Бившият тъмносин шеф Радан Кънев бе взет на мушка от гневни ресторантьори заради критичен пост във фейсбук. Подобно на здравния министър Костадин Ангелов, който предизвика бурни реакции с изявлението си, че ресторантите не са приоритет, Кънев отсече, че същинският проблем не е , че кръчмите не работят, а липсата на достойни компенсации в епидемията.

„Същинският проблем не е, че ресторантите не работят. Те не работят никъде в Европа. И със сегашните темпове на ваксинация и развитие на „британския щам“ на Ковид-19 е твърде възможно да се наложат нови ограничения.”, сподели тезата си Кънев.

Евродепутатът се възмути, че компенсациите от 24 лв. на ден на работник и 20% от оборот за предишни периоди са крайно недостатъчни да предотвратят фалит. Никъде в ЕС няма толкова слаби компенсации, отсъди юристът. След изводите си, евродепутатът поиска актуализация на настоящия бюджет.

Дали от неразбиране, или заради  неглижирането на проблема със затворените ресторанти, цял куп представители на бранша скочиха срещу него и го нападнаха остро.

„Не, Радане, проблем е че ресторантите не работят! Това, че и в Европа не работят, означава че и Европа има проблем, а не, че ние нямаме!“, отсече един от възмутените от тезата на Кънев.

 Афектираните от локдауна кръчмари директно нападнаха евродепутата с контраатака: „Лесно ти е на теб. Месеци наред стоим без заплати. Ти защо не се откажеш от евродепутатската?“

„Г-н Кънев, моля ви, стига със шизофренията. Оставете си вратичка за оставане в политиката и след тази година. Няма как хем бюджетът да е твърде щедър и предизборен, хем да му трябва актуализация с още повече харчове (колко повече, вие какво предлагате?), хем да имало нови мерки, ама те да не важели за ресторантите, хем семейните ресторанти да не влизали в мерките, защото не формирали печалба от оборота си (а от какво я формират?) … Моля ви, оставете с тези безсмислици да се провалят другите, вие поне се запазете“, посъветваха евродепутата явно дясно настроени читатели.

„Раданчо много е лесно да раздаваш мозък от страни, кога стана финансов експерт, че да си наясно със материята?“, питат по-невъздържаните.

Някои дори нарекоха някогашния тъмносин лидер съюзник на „болшевика“ Андрей Слабаков.

Ресторанти, барове и кафенета са затворени още от ноември и въпреки разхлабването на мерките, кабинетът и НОЩ отказаха да ги отворят от 1 февруари, каквото бе тяхното искане. Ресторантьорите реагираха гневно на новината и се заканиха да отворят протестно през февруари, въпреки забраната. Днес, след среща на представителите на бранша със здравния министър стана ясно, че краят на локдауна се планира за 1 март.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече