Напорист президентски експерт – стар почитател на Бойко Борисов

0

Напористият президентски експерт Слави Василев се оказа стар почитател на премиера Бойко Борисов, съобщава вестник „Галерия“, позовавайки се на негови стари коментари във фейсбук. Това нямаше да е кой знае колко скандално, ако 36-годишният син на милионера Васил Василев не се взимаше толкова на сериозно и не се държеше като официален говорител на Румен Радев при зачестилите си гастроли във водещи телевизии.

Слави, който по собствените му думи е завършил в Бостън, открито призовава в почти всяко свое интервю да се работи за промяна на държавното управление в посока на президентска република. Успоредно с това експертът е категоричен поддръжник на тезата, че Радев не е президент на БСП, с което директно вкарва във фризера отношенията между държавния глава и най-голямата опозиционна партия на ГЕРБ.

Бащата на Слави Василев – Васил Василев, е бивш агент на ДС

Междувременно Радев продължава с лека ръка да подминава гафовете на подопечния си, вероятно заради приятелството си с баща му Васил Василев. Така например в началото на октомври президентският Слави обяви, че до седмици държавният глава ще оповести своя партия. Освен че някой му дръпна шалтера и бе принуден след 3 дена да опровергава думите си, не последваха сериозни санкции за гафа.

Лаченият младеж, ухаещ на нишов парфюм, струващ няколко средни пенсии, продължава да се държи като негласен господар в президентството. За служителите от „Дондуков“ 2 не остават незабелязани спортното порше и мерцедеса G класа, които паркират на жълтите павета, за да слезе от тях новият баровец, който е особено активен след призива „Мутри вън“.

Освен, че е син на осветения като агент на ДС и известен като приватизатор на хладилния завод „Мраз“ Васил Василев, кой е всъщност Слави Василев? Негови стари съратници припомнят, че през 2013 г. е водач на листата на РЗС в Пазарджишки избирателен район. Яне Янев залага големи надежди на напористия младеж, макар накрая Слави да получава само 1878 гласа. По това време партията „Ред законност и справедливост“ вече се държи прилично, не уволнява Бойко Борисов, а напротив – лидерът й Янев работи като съветник в Министерски съвет. По това време Слави от душа и сърце активно подкрепя Борисов, атакува правителството на Орешарски и това ясно се вижда от активността му в социалните мрежи.

В разгара на протестите през 2013-а експертът яростно подкрепя Борисов

Както е известно у нас, политиците и въобще кандидатите за политическа кариера не са особено праволинейни. Така през 2016-та публиката е изненадана когато вижда Слави Василев да загрява край тъчлинията в отбора на подкрепящите Румен Радев. Пътят му е проправен от таткото Васил Василев, който е успял да се промъкне в Инициативния комитет за издигането на генерала по линията на общобългарския комитет „Васил Левски“. После Слави се изявява като част от кампанията на Румен Радев за президент, а след победата на изборите най-естествено следва назначаване в екипа на държавния глава. Иначе последвалата активност също не изненадва и очевидно е наследствена – таткото прекрасно знае как се правят пари и се трупа влияние. С всички средства, разбира се.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече