Бившата шефка на Нова тв Ива Стоянова става депутат от ГЕРБ

0

Доскорошната шефка на Нова телевизия Ива Стоянова ще бъде сред кандидатите на ГЕРБ за депутат в следващия парламент и ще бъде поставена на избираемо място. Това разкриха за anteni.bg източници от централата на партията. Стоянова ще е едно от новите лица и част от гражданската квота на ГЕРБ. Както вече писахме вчера и друг журналист се готви за политическа кариера, издигнат от управляващите – Ивайло Нойзи Цветков. За втори мандат ще бъде издигнат и досегашният депутат и медиен коментатор Тома Биков. така журналистическата група на ГЕРБ в следващия парламент става още по-силна.

Ива Стоянова си тръгна от Нова телевизия миналия вторник, когато обяви, че напуска медията заедно с предишните собственици братята Кирил и Георги Домусчиеви. Оттеглянето стана ден след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри продажбата на Нова телевизия на „Юнайтед Груп“.

„Станах управител на Нова Броудкастинг Груп след покана от досегашните собственици Кирил и Георги Домусчиеви и смятам, че е редно и достойно да се оттегля заедно с тях“, коментира Стоянова, която стана част от „Нова броудкастинг груп“ през декември 2019 година – няколко месеца след като братя Домусчиеви придобиха компанията.

Преди това тя беше собственик по документи на свързаната с депутата от ДПС Делян Пеевски телевизия „Канал 3“. Наред с това Стоянова беше управител и програмен директор на медията. След трансфера си в Нова телевизия Стоянова започна работа като генерален директор „Информация“. Само два месеца след назначаването ѝ стана управител на медията на мястото на Вяра Анкова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече