Мангъров взел 300 бона, за да се включи в изборите

0

Скандалният доц. Атанас Мангъров, за когото Ковид е просто поредният вирус, а борбата срещу него се свежда най-вече до миене на ръцете, се впуска в политиката. Той е приел номинацията за народен представител от партията на Първанов и Румен Петков – АБВ. Това беше обявено в сряда, 27 януари, лично от партийния бос Румен Петков.

Издигнати са и други известни имена, като на официалната страница на АБВ те са посочени по сектори:
• Спорт: Антон Коджабашев, Георги Сталев и Цветан Антов
• Образование: Камен Семенлийски, Ирена Михайлова, Силвия Лецкова
• Благоустройство: Александър Стефанов, Руска Стефанова
• Бкономика: Любомира Ганчева, Даниел Илчев
• Наука: проф. Любомир Халачев, д-р Пламена Заячка
• Култура: Веселин Плачков

Доц. Атанас Мангъров засега е единствената кандидатура от сектор здравеопазване, посочена от партията на президента Първанов. Инфекционистът обаче още не е наясно за мандат от кой точно район ще се бори самият той. Поканили го и приел, споделя доцентът.
През лятото, когато шеташе из България, заедно с Първанов и Румен Петков той категолично отричаше, че ще се кандидатира за парламентарист. Твърдеше, че никой не му е направил такова предложение. „Това не ми е цел в живота. Не съм част от която и да е политическа партия” – обяви доц. Мангъров. Допълни, че обикаля с АБВ, понеже това била единствената партия, която споделяла неговите виждания за коронавируса. Скандално е, че Мангъров се впуска в срещи с хората в провинцията без да носи маска, но въпреки това не е глобен. Очевидци разказват още, че той тръгва на партийното турне само седмица след като е назначен за шеф на ковид отделението в Инфекциозна болница. Негови подчинени пък връщат болни от ковид хора от въпросната болница без да им мигне окото.


Преди време точно от централата на АБВ Мангъров заяви, че не разбира защо се затягат мерките, след като вече има ваксина.
Доцентът, както е известно, има много почитатели, но не са малко и хората, които не могат да търпят теориите му за вируса.
Според източник на „Уикенд”, Мангъров се е съгласил да се впусне в политиката срещу солидна сума, която му е била предложена от АБВ. Спряга се цифрата от 300 000 лева, която е обещана на доцента, а според някои дори вече била дадена. От партията на Първанов и Румен Петков осъзнавали, че само с привличането на толкова разпознаваемо лице, по някакъв начин ще успеят да раздвижат спящата иначе АБВ, чийто рейтинг е между 0,3 и 0,5% според социологическите сондажи. С Мангъров в редиците си рейтинга на АБВ би могъл да отиде дори до 2-3%, предвиждат социолози. Това няма да е достатъчно партията да попадне в бъдещия парламент, но със сигурност ще се радва на засилен медиен интерес, а и ще си гарантира субсидия, тъй като ще е прескочила прага от 1%.
Най-конспиративно настроените пък съзират дългата ръка на Бойко Борисов и тук. Премиерът очевидно е в близки отношения със скандалния инфекционист. Ако името на Мангъров е в листите на АБВ, то тогава партията би откъснала поне процент-два от вечния враг БСП и би направила изборната победа на ГЕРБ още по-категорична.

Източник: Уикенд

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече