Партията на Божков аут от изборите?

0

Софийският градски съд отложи за 5 февруари делото за регистрация на партия „Българско лято“, която е свързана с бившия хазартен бос Васил Божков. Причината е, че представител на Прокуратурата е нередовно призован, т.е. не е бил уведомен преди повече от 7 дни за датата на заседанието. Макар че в залата присъстваше прокурор, той възразяваше процесът да започне, но съдът посочи, че ще бъдат изискани обяснения от деловодството защо Прокуратурата не е била уведомена навреме.

Ако на 5 февруари съдът гледа все пак делото, срокът за произнасяне е 14 дни. След това има 1 седмица, в която може решението да се обжалва. Крайният срок за подаване на документите за регистрация на предстоящите парламентарни избори в ЦИК е 17 февруари.

Отлагането на делото може да доведе до забавяне на решението на съда до 19 февруари, като по този начин партията няма да успее да се регистрира за парламентарните избори.

„Всичко е изрядно и документи са налице. Ще направим всичко възможно да се регистрираме в ЦИК навреме“, обясни председателят на „Българско лято“ Борил Соколов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече