Врели-некипели: Марешки щял да плаща неустойка на балъците, които ще гласуват за него

0

Ще бъдем първите политици, които срещу посланията, които ще дадем, ще подписваме чек, който те да могат да го предявят, ако не го изпълним. Това заяви пред БНТ лидерът на „Воля“ и зам.-шеф на НС Веселин Марешки. И обясни, че е готов да подпише индивидуален договор с всеки българин, в който да бъдат описани обещанията на „Воля“. Ако те не бъдат изпълнени, хората ще могат да търсят неустойки.

Преди избори и след лов хората лъжат най-много“, обобщи Марешки. И изреди плановете си – държавната верига от бензиностанции, безплатни лекарства за пенсионери над 65 години, както и за ученици до 18. „Много е важна думата ученици. Неграмотните, които не си изпълняват ангажиментите към България и народа, няма да могат да се облагодетелстват“, предупреди той. Другите му обещания са 500 лв. минимална пенсия, 1000 лв. минимална заплата. 

Той бе категоричен, че няма популизъм в предложенията му, защото стои с името и подписа си. „Няма какво да си отделям за неустойки, защото това, което съм обещавал, съм го изпълнявал, а другите, които само са обещавали и са лъгали, не са носили отговорност“, защити се Марешки. Той спокойно може да се разхожда сред хората и да ги гледа в очите, без да се притеснява.

На парламентарните избори на 4 април „Воля“ ще се яви с посланието „Воля за чиста и свята република“. По думите на Марешки „воля“ е най-силната дума с най-голям заряд. Без воля нищо не може да се случи в нито една област на живота. „Чиста“, защото чистите политици и чистите партии са много важни за бъдещето ни. „Свята“, защото не може да нямаме вяра. „Република“ – това е републиката, в която са втъкани идеалите на нашите възрожденци.

Попитан за това дали се е ваксинирал, Марешки обясни, че не му е дошъл редът, но че по принцип няма проблем да си намери ваксина. Той е на мнение, че трябва да бъдат отворени ресторантите и заведения, защото „не те сеели заразата в България“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече