Жан Виденов погреба родителите си, а синът му се изсели трайно в София

0

Откакто е извън политическата сцена Жан Виденов страни от медийното внимание, а последните години от живота му са изпълнени с обрати за семейството му. Бившият премиер, който на 22 март празнува 60-годишнина, е погребал майка си. Година преди това Жан се простили с баща си, а единственият му син Васил, за чието съществуване знаят малцина, е напуснал бащиния дом, пише в. „Минаха години“.

Наследникът на Жан Виденов е на 28 години и е завършил архитектура. Родният Пловдив се оказал тесен за амбициите му и той решил да търси кариерно развитие в столицата. Така от няколко години живее в София и вече бил част от екипа на голямо архитектурно студио, чийто собственик и основател е бившият главен архитект на Столична община Петър Диков.

Колегите на Васил го описват като скромен и много трудолюбив младеж и споделят, че визуалната прилика с баща му е поразителна – най-вече заради идентичните им сини очи. За момента синът на Виденов никак не се вълнувал от политиката и не намирам мястото си в нея и за в бъдеще.

Самият Жан също категорично отказва да дава политически интервюта и оценки на управляващите. Историята ще го помни като най-младия министър-председател, който поема кормилото на държавата когато е само на 35 години – управлява 24 месеца и 17 дни, а доскоро беше доктор на науките и доцент с Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив, което обаче хлопна врати покрай Ковид кризата.

Виденов водеше лекции на студентите по управление на проекти и програми, международни бизнес преговори, договори и сделки. Жан Виденов се оказа автор и съавтор на 7 учебника и над 20 научни публикации.

Виденов продължава да живее със съпругата си Каталина в панелен апартамент на улица „Вук Караджич“ в Пловдив. Блокът е 5-етажен стар и не е саниран. Комшии споделят, че жена му делели жилището с негови родители, но майка му неотдавна се споминала, а няколко месеца преди не е издъхнал и брат ти.

Жан и Каталина живеели скромно и карали коли втора употреба. Съпругата на бившия премиер се занимавала със земеделие и консултации относно инвестиции, проектиране и изграждане на соларни паркове и други. Имала своя фирма, изкарвала хубави пари, но в никакъв случай не тънели в лукс, разказват техните дългогодишни съседи от Филибето.

Източник: в. „Минаха години“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече