ГЕРБ: Четири години стигат, г-н президент, оттеглете заявката си за втори мандат!

0

В декларация от парламентарната трибуна ГЕРБ призова президента Румен Радев да се смири, да признае провалите си и да оттегли заявката си за втори мандат като държавен глава. Декларацията бе прочетена от депутата Спас Гърневски.

„Като хора с повече опит в политиката ви призоваваме да се смирите, да признаете провалите и най-почтено да оттеглите заявката си за втори мандат. 4 години стигат, г-н президент“, призова Спас Гърневски.

От ГЕРБ са провокирани от реакцията на „Дондуков“ 2 по повод разследването на ОЛАФ за сделка за автомобили за МВР, обществената поръчка за които е изготвена по времето на Пламен Узунов като вътрешен министър, сега секретар на президента Радев.

Според парламентарната група коментарът на държавния глава е пълен с лъжи. ГЕРБ задават и въпроса докога президентът ще руши авторитета на държавата.

„Лъжите на „Дондуков“ 2 извират непрекъснато, правят препратка за сключването на договора, но ОЛАФ не атакува договора, а по-важни обстоятелства“, изтъкна  Спас Гърневски.
„От ОЛАФ се интересуват кой е манипулирал процедурата по обществената поръчка преди откриването й. Кой е задал критериите, а критериите и процедурата са проведени по време на Радевия изпълнител на поръчки“, подчерта Гърневски.
„Уважаеми колеги, помните ли репликата на Огнян Герджиков, с която той ясно описа простия механизъм на вземане на решения в печално известния служебен кабинет. Желанието на президента на Републиката е това да бъде направено по този начин, „по който аз докладвам“. Това е.

Ето така са взимани решенията. Каквото каже президентът -такова е решението без оглед на законодателството в България.

От БСП призоваха председателя на парламента да не допуска подобни изказвания, които рушат авторитета на институциите. Припомниха, че скоро ще има избори и хората ще се произнесат дали искат политици като Румен Радев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече