Пловдив в очакване на големия сблъсък Бойко – Корнелия

0

Премиерът Бойко Борисов и председателят на БСП Корнелия Нинова може да се изправят в директен сблъсък в Пловдив по време на парламентарните избори, сочат последните събития.

От различни страни се носи информация, че Борисов ще води листите на управляващите от ГЕРБ в София и под тепетата. От своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова щяла да е първа в Пловдив и Варна пише „Галерия“.

Решението на Борисов да се кандидатира начело в двата най-големи града в България е логично – там ГЕРБ има най-сериозна подкрепа и резултатите от управление са най-видими. Един от най-мащабните проекти с европейски средства бяха осъществени в Пловдив.

Корнелия Нинова,  се цели в Пловдив, след като част от местната организация на БСП се разбунтува заради изгонването на Георги Гергов от редиците на БСП. Лидерът заподозря Гергов, че работи за голяма коалиция с ГЕРБ, и намери начин да го отстрани не само от Националния съвет, но изобщо от партията

В същото време години наред, водената от Гергов организация на БСП под тепетата се топеше като мартенски сняг и партията стигна до рекордно ниски резултати, защото останаха само хора, които са лично доближени до мултимилионера с байганьовски маниери.

Във Варна също има брожения срещу Нинова.  Там в основата бе лидерът на БСП в града Борислав Гуцанов. На местните избори през 2019 година Гуцанов не бе подкрепен за кмет, а вместо него, червените предпочитат Анелия Клисарова. В последствие Нинова го реабилитира и отново го провъзгласи за партиен лидер във Варна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече