Пловдив в очакване на големия сблъсък Бойко – Корнелия

0

Премиерът Бойко Борисов и председателят на БСП Корнелия Нинова може да се изправят в директен сблъсък в Пловдив по време на парламентарните избори, сочат последните събития.

От различни страни се носи информация, че Борисов ще води листите на управляващите от ГЕРБ в София и под тепетата. От своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова щяла да е първа в Пловдив и Варна пише „Галерия“.

Решението на Борисов да се кандидатира начело в двата най-големи града в България е логично – там ГЕРБ има най-сериозна подкрепа и резултатите от управление са най-видими. Един от най-мащабните проекти с европейски средства бяха осъществени в Пловдив.

Корнелия Нинова,  се цели в Пловдив, след като част от местната организация на БСП се разбунтува заради изгонването на Георги Гергов от редиците на БСП. Лидерът заподозря Гергов, че работи за голяма коалиция с ГЕРБ, и намери начин да го отстрани не само от Националния съвет, но изобщо от партията

В същото време години наред, водената от Гергов организация на БСП под тепетата се топеше като мартенски сняг и партията стигна до рекордно ниски резултати, защото останаха само хора, които са лично доближени до мултимилионера с байганьовски маниери.

Във Варна също има брожения срещу Нинова.  Там в основата бе лидерът на БСП в града Борислав Гуцанов. На местните избори през 2019 година Гуцанов не бе подкрепен за кмет, а вместо него, червените предпочитат Анелия Клисарова. В последствие Нинова го реабилитира и отново го провъзгласи за партиен лидер във Варна.

Прегледана: 1213

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече