Светльо Витков пита Слави Трифонов: С какви пари се издържа вашата телевизия?

0

Председателят на „Глас народен“ Светослав Витков отговори на обвиненията на Слави Трифонов, че неговата партия не е върнала надвзетите партийни субсидии в законовия срок, който изтече на 31 януари.

Във Facebook по-рано във вторник лидерът на партия „Има такъв народ“ припомни, че през 2019 г. с неговия екип разкриха как години наред партиите са получавали не по 11 лв. на получен глас, както е по закон, а по 13,23 лв.

„На 31 януари изтече удълженият срок, в който партиите трябваше да върнат надвзетите партийни субсидии. До ден-днешен няма повдигнати обвинения, камо ли осъдени за това престъпление“, посочи той.

„В крайна сметка, от кумова срама парламентът взе решение партиите да възстановят надвзетите суми и те да отидат обратно в бюджета. Та законовият срок за връщането на парите изтече. От общо 14 463 706 лв., които трябваше да се възстановят, партиите върнаха 14 251 711 лв. Тези пари можеха да отидат за закупуване на два медицински хеликоптера, ако правителството и Народното събрание изпитваха загриженост за живота на хората. Но това видимо не се случва“, коментира Трифонов.

В отговора си до Трифонов Витков пише:

Уважаеми Г-н Трифонов,

Или Тошко,

щото не вярвам Слави да пише. Поне не съм го виждал. Не казвам, че не може. За това има и сценаристи.

Обръщайки се лично към мен, в лицето на Председател на Глас Народен, ще Ви отговоря.

От учтивост, а не защото заслужавате.

Питате ме защо не сме върнали 13 или 15 хиляди лева от държавната субсидия на Глас Народен…

Отговарям. Глас Народен не взима субсидия от 2017-та година. Парите ще върна лично, ако ме препоръчаш за заем от твоя съсед и приятел, който не вярвам да ви е и спонсор.

Иначе ще възстановим тази крупна сума, която ти взимаше лично за една вечер в bTV, но… когато имаме възможност. Към момента се подготвяме за участие на изборите с лични средства. За разлика от вас.

Бих искал и аз да ви попитам нещо. С какви средства се издържа телевизията ви, а особено екипа, след като за месец, абонатите ви са платили около 2000 лв. ?

Предполагам, че е важно и за всички избиратели.

С Уважение:

Светослав Витков

Председател на Глас Народен

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече