Спецпрокуратурата разследва отровното трио за бунт

0

Две преписки в специализираната прокуратура са внесени срещу Отровното трио заради антидържавна дейност, пише „Галерия“, позовавайки се на източници, запознати с тях.

И двете са от времето на големите протести в центъра на София.  Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков бяха лидери на недоволството и по-голямата част от хората следваха техните призиви.

 Преписките, които отлежават в спецпрокуратурата по сигнали срещу Триото, още не са прераснали в наказателни производства и няма обвинения по тях. Те обаче са заведени в деловодството, проверки по тях имало и още не са приключили. Единият от сигналите срещу тримата е заради призивите им за масово гражданско неподчинение с блокиране на кръстовища, обсада на съдебни палати, и други крайни форми, които така и не се увенчаха с успех.

 Според запознати с казуса юристи двете преписки в прокуратурата са основната причина Триото да се оттегли от площадите в началото на ноември. Официалната причина да прекратят с масовите събирания на хора беше пандемията от коронавирус и загриженост за лекарите, които изнемогват.

Оказа се, че мотивът е бил комплексен – опасността да ги подведат под наказателна отговорност и желанието им да влязат в политиката. Скоро след това те омекнаха в изказванията си, пренесоха дейността си основно във Фейсбук и подписаха споразумение с Мая Манолова за общо явяване на изборите. Това отказа от политиката професор Велислав Минеков и така отровното трио стана дуо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече