Копринка Червенкова: Поведението на Йончева е самоубийствено, ликвидира се отвсякъде

0

Журналистката Копринка Червенкова коментира, че е трудно да се прогнозира какво ще се случи на парламентарните избори и определи всичко като „празни приказки по вечерно време, защото никой не знае какво ще се случи“:

„Твърде е възможно Борисов да остане четвърти път на власт, макар че го убеждават, че е уморен. Той знае, че ако излезе от властта, ще изгуби това, което го охранява – властта. Затова битката срещу президента е толкова яростна. Сблъсък между Борисов и Радев ще бъде сложен и няма да е в полза на Борисов“, заяви пред БНР Червенкова.

Тя коментира и позиция на евродепутата Елена Йончева:

„Мислех Елена Йончева за по-консистентна, тя се оказа лека кавалерия. Страхувам се, че скоро и Сергей Станишев, чиято роля тя играе, ще разбере, че не му върши работа. Много е афиф това, което тя говори, не е състоятелно това, че Нинова подрежда игра с Борисов. Тя може и да извърши чудеса, но поведението ѝ не предполага такива самоубийствени ходове. Докато поведението на Йончева е самоубийствено, ликвидира се отвсякъде“.

Според Червенкова Радев се е разбрал с Нинова да не се намесва и играта не е толкова сложна, но с идея да е по-хитра: „Няма прошка по отношение на президента Румен Радев, каквото и да направи, ще бъде атакуван. Ходът му беше добър, вади го от пистата на напускащ властта и го качва на пистата като човек, който ще се конкурира с други за следващ мандат. Сега атаките срещу него ще бъдат друг тип – като срещу конкурент. До края ще го атакуват“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече