Мира Радева последовател на безумните теории на Мангъров

0

„Аз съм мънгаровист. От самото начало съм му фен, с изключение на първите две седмици на тази пропаганда, която ни заливаше тогава. Уплаших се за психичното си здраве. Винаги съм спазвала правилата, но след първия месец видях, че става дума за шизофренна обстановка, която е вредна за хората. За мен това, което направиха с психичното здраве на хора е престъпление към човечеството“, заяви пред БНТ социологът Мира Радева. Според нея западните демокрации са се оказали много крехки на фона на източния авторитаризъм. Светът трябва да преосмисли тезите си, има сериозни трансформации навсякъде. Обществата са изправени пред нови предизвикателства. „Това не е просто затваряне, а отнемане на индивидуални свободи. Западните общества се бореха с етатизма на източните държави. А сега те изпаднаха в същата клопка. Затова мисля, че ние имаме по-добър рефлекс срещу този етатизъм. Французи и англичани позволяват сега да им бъдат отнемани елементарни човешки права, аргументира се тя.

Радева коментира и предстоящите избори.

„Идват сложни избори. Румен Радев действа прекалено емоционално. Ударът ще бъде върху левицата. Всичко опира до мотивацията на хората. Истинската битка ще е Корнелия или Слави Трифонов, защото въпреки, че Слави изглежда пасивен, социологията му дава много високи резултати. Познавам го от 1996 година. Той винаги е имал политически амбиции. В резултат на хората около него, които създадоха референдума за мажоритарния вот, даде политическа заявка и тя е много силна. Той си има своята подкрепа. Истинската интрига е какво ще се случи между ГЕРБ и Слави след изборите“, коментира още тя. По думите й изходът от тези избори ще определят избирателите, колко хора ще отидат до урните. Една активна регистрация ще покаже каква е действителната активност на гражданите.

„Аз гласувах за Румен Радев, тогава ГЕРБ подцениха президентския вот. Той стоеше по-добре. Но е много забавно, защото той стои като генерал, а реагира като малко момче. В този случай, въпреки че няма да гласувам за Радев, той направи добър ход с обявяването на кандидатурата си за президент. Защото изследванията показват, че каквото й да предлагаш на пазара, е добре да се знае какво предлагаш от по-рано“, посочи социологът

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече