Защо Пламен Узунов предпочете джиповете на Гриша Ганчев?

1

 Пламен Бобоков може да има пръст в скандала с обществената поръчка за джиповете на МВР, заради които ОЛАФ уличи Пламен Узунов в корупция, загатват източници на „Галерия“ за развитието на разследването, което разтресе държавата миналата седмица.

 Според доклада на ОЛАФ служебното правителство на Румен Радев, в което настоящият му секретар беше вътрешен министър, е променило условията на търга, за да спечели определена фирма. В случая това е тази на Гриша Ганчев “ Българска автомобилна индустрия“,  която сглобява китайски джипове до Ловеч.

Ганчев успява да пласира залежали в складовете си автомобили, благодарение на промяната. Те не са високо проходими при всякакви условия. За каквито Европейската комисия е отпуснала безвъзмездна помощ на България.

Съдържанието на доклада на ОЛАФ все още е тайна. Той е пристигнал по служебен път от европейската служба до прокуратурата.

 Фактите по него, ще се разследват по вече образувано досъдебно производство, по което Пламен Узунов и Пламен Бобоков са обвиняеми за търговия с влияние.

Една от версиите, които ще се проверяват по разследването за джиповете на МВР, лобизмът на на Бобоков пред Узунов за бизнеса на Гриша Ганчев, твърди източникът на „Галерия“ точно затова докладът е пратен по това дело.

Пламен Бобоков и Гриша Ганчев са в един бранш от много години.

 Русенецът има завод за масла и пристанище, през което се внася петрол. Бизнесменът от Ловеч е собственик на голяма верига бензиностанции.

Връзката им се потвърждава от членството на компаниите им в „Българска петролна и газова асоциация“, която се бори да няма сив сектор на пазара на горива.

Изборът на автомобилите сглобявани в завода на Ганчев, е заради ниската им цена и е подписан от третото правителство на ГЕРБ, твърдят приближени на Узунов.

От управляващата партия обаче твърдят, че критериите са подменени по време на служебното правителство, а те не са имали избор и трябвало да подпишат.

1 Коментар
  1. Коко казва

    Егати жълт сайт е този.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече