Манолова и Отровните приватизираха протеста

0

Пряка легитимация със силата на протеста е целта партията на Мая Манолова и Отровното трио да се нарече с безумното име “Изправи се! Мутри, вън!”.

Tова каза социологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл“. Той допълни, че с това име те искат да напомнят, че произлизат от средата на самия протест, легитимацията през президента е очевидно търсена. „Между другото те обявиха и подкрепа за президента и вземайки тази негова знакова реплика, в общи линии търсят легитимация. Третото, което търсят, разбира се, е острота и потенциален скандал. Ако стане с това име, се надяват на повече гласове, ако не стане, т.е. ако им откажат – това в политиката знаете, че винаги е реклама също“, уточни той.  Според Симеонов името на коалицията звучи безумно, но от гледна точка на рекламата и публичния образ не е никак лош. „При всички случаи няма да им навреди. Пиперливите етикети не се харесват на хората, но в дългосрочен план може да имат ефект“, смята социологът

Разделянето на „патриотите“ е голяма изненада преди началото на предизборната кампания, убеден е Първан Симеонов. „Това беше голяма изненада, но още по-изненадващо е, че раздялата стана цивилизовано, без взаимни обвинени“, коментира той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече