Скандалът се разраства: Буруджиева сезира ЕС заради делата на Нинова

0

Татяна Буруджиева, която е и бивш депутат от групата на БСП, смята да сезира Комисията за правата на човека в Европейския парламент заради делата на Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП заведе гражданско дело срещу политолога доц. Татяна Буруджиева заради интервю пред ПловдивПрес. Материалът е със заглавие „Нинова нанесе тежък удар срещу репутацията на БСП“ и в него се анализират процесите в БСП около 49-ия конгрес на партията. В исковата молба на Корнелия Нинова пък пише, че Буруджиева е „упражнила свободата на словото с цел накърняване правото й на чест, достойнство и добро име“.

„Аз съм атакувана в качеството си на политолог. В иска са посочени две мои интервюта пред пловдивски медии. Доста се чудя защо точно тези „две“, защото от 30 години коментирам политическите процеси. Биха могли да се намерят много други мои изяви.

С водачеството (на изборните листи – б. р.) имам някакво обяснение на този въпрос. Проблемът е в свободата на мислене и на изразяване, защото това е нашата професия“, коментира Татяна Буруджиева в предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ по ТВ Европа.

След като заяви, че ще води дело за 12 хил. евро срещу журналистката Калина Андролова, Буруджиева се оказа втората на прицела на Нинова.

„Преди избори не е време за такива неща, но делото започва. Второто интервю, което съм дала, е през месец септември и имаше достатъчно време… Става въпрос за публични интервюта, които хората могат да прочетат за какво става дума.

 Единия въпрос, който съм коментирала, е за преките избори в БСП. Казала съм, че очаквам нарушения.

Партията до септември не можа да каже колко са членовете, които ще избират председател. Аз нямам никакъв интерес като личност към г-жа Нинова. Аз коментирам делата на БСП, когато те имат отношение към политическите процеси.

 Имам пълно доверие на българския съд, но този път няма да спра дотук! Включително ще се обърна към Комисията за правата на човека в Европейския парламент.

Аз искам да знам – във всички партийни семейства има ли подобни практики? Искам да видя съюз, основан на демократични ценности“, каза още Буруджиева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече