Румен Радев заряза сина си – Oт години не общува с Георги, който кара бурен пубертет

0

Георги Радев, 18-годишният син на президента Румен Радев, тези дни стана главен герой в пореден скандал, който прикова вниманието на медиите, а и на цялата страна. Заедно с приятели участва в купон в хостел на столичния бул. „Христо Ботев”. В разгара на веселбата започват да мятат каквото имат под ръка по минувачи, да крещят и да правят всичко, което им дойде на ум. Накрая гневни съседи звънят на 112 и веселбата свършва в 4-то РПУ.

Нито е първата, нито е последната младежка изцепка. Участието на Гошко-Президенчето, както го наричат съучениците му, обаче я прави особено пикантна, а също и мълчанието на институциите. МВР не коментира. Здрaвният миниcтър прoф. Кocтaдин Aнгeлoв, понеже все пак е епидемия и има забрана за купони, от кумова срама пoтвърди прeд журнaлиcти, чe прeзидeнтският наследник e бил зaдържaн в cъбoтa прeз нoщтa зaрaди шумeн купoн.
„Дa, мoгa дa пoтвърдя, чe тoвa e тaкa, cинът нa прeзидeнтa e бил тaм. Пoвeчe нe мoгa дa ви кaжa. Ниe нe прoвeждaмe рaзcлeдвaния”,

изми си ръцете набързо той.

Гошко-Президентчето за първи път цъфна в медиите през 2017 г. Тогава участва в побой в училище. 15-годишният по това време наследник на Радев и група негови съученици от седми клас нахлуха в класна стая в столичното 38- СОУ „Васил Априлов”. Набиха петокласник. Причината е от банална по-банална. Петокласникът писал някакви неща из фейсбук, които не се харесали на съученик на Гошко.
Според това, което децата разказват у дома, Президентчето не се втурнал да се бие, а стоял като „отцепка”. С други думи наблюдавал да не се зададе от коридора въдрастен. А също и препречвал пътя на момичета, които се опитали да излязат и да повикат дежурния учител да усмири побойниците. Оказа се, че петокласникът е добре набит, дори го

удряли в решетките на парното.

Ръководството на училището героично се бори, за да прикрие инцидента. Дори се оказа, че не са поискали да повикат линейка, родителите на детето сами го бяха закарали на преглед.
Още тогава обаче стана ясно, че Гошко-Президенчето е доста агресивно момче и лесно се пали. Типично поведение на зарязано от баща си дете, в което всичко крещи „Забележи ме!”. През 2017 г. все пак се намериха и по-смели съученици, които публично разказаха, че момчето участва в училищна момчешка банда, която често тормози другите деца. Тогава от прессекретариата на държавния глава обясниха, че „синът на президента не е участвал в подобен инцидент”. Малко по-късно пък  в някои медии се появиха милозливи репортажи, че същият този син на президента играе футбол, а дъщеря му е запалена по театъра. Образцови деца на образцов баща.  
След две година, през 2019 г.,

Гошко-Президентчето пак стана за резил.

Той се сби в столична дискотека на бул. „Васил Левски”. Побоят, който избухнал между две компании, бил за момиче. Като безспорно надарен с лидерски качества, той бил особено активен на тепиха. Пристигнала полиция, извикана от управителите на заведението. След това става ясно, че първи наскачали да се млатят от компанията на Гошко-Президентчето. Много странно обаче записите, на охранителните камери в заведението, на които е заснет побоя, се оказаха удобно са изтрити. Кой е в основата на това, може само да се предполага.
Георги Радев, няма съмнение, кара бурен и труден пубертет. Явно му тежи и разводът на родителите, и публичността на баща му. Младото момче се чувства потиснат от това, че не живее с татко си, а е зарязан. Негови приятели разказват, че въпреки че Румен Радев вече близо 4 години е държавен глава, нито веднъж не е поканил сина си в сградата на Президентството. Баща и син общували доста рядко.
Президентът Радев обаче се оказа в странната ситуация от една страна непрекъснато да ръси морал и вдига пръст срещу мутрите, а сякаш няма време да види какво става в собствения му дом, където май всичко е наобратно на това, което той приказва на площада. Че синът му се изживява като малка мутра, май. Явно,

забързан да разпише двойната заплата

на любовницата си, по-късно официална съпруга Десислава, Радев не е имал време да е по-често с децата си. Гошко-Президентчето е оставен на опеката на майка си, но видимо му липсва бащиният авторитет. А и каква услуга му беше направена още през 2017 г., при първият публичен скандал с негово участие, когато училищното ръководство се прави на ни чули, ни видели, само и само за да не кажат лоша дума срещу буйния си ученик, син на първия човек в страната. Защо тогава Радев не се извини на пострадалото семейство, на съучениците на Гошко, преживели нападението и побоя. Нищо подобно, просто подчинените му отрекоха да е имало такъв инцидент.
Наскоро пък, когато Десислава Радева замина в САЩ за дипломирането на сина си и вместо един остана повече месеци покрай епидемията и блокираните полети. Радев, казват, отново нямал време за децата си. Затова пък си намери нова приятелка, коментират в президентството. Край него веднага се намърдала Мария Маринова, бившата първа съпруга на Веселин Маринов. Госпожата е в сграда на „Дондуков” още от мандатите на президента Героги Първанов. По-късно обаче се издига по времето на Росен Плевнелиев до главен експерт в дирекция „Протокол”. Сега пък е вече шеф на отдел „Церемониал”. Госпожата с часове висяла при Радев, забелязали подчинените й. Все по работа.
Милиони хора по света имат връзки, развеждат се, но не си зарязват децата, в най-сложната възраст. Дори и ако са президенти, коментират възмутени общественици, пише Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече