Борисов: Не замесвайте децата в мръсна предизборна кампания!

0

Оставете децата на мира и не ги замесвайте в мръсната предизборна кампания. Има граници, които не трябва да се преминават. Днес за пореден път „пазителите на демокрацията“ тормозят най-нагло децата ми, и то в техния дом. Нито те, нито синът на президента заслужават подобен тормоз“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод днешната акция пред дома му, както и случая, касаещ сина на президента.

„Не ви ли е срам да правите така с децата? Пак казвам – познавам го, много ми е симпатичен. На тази възраст всеки може да наруши нещо, ние сигурно с баща му сме правили по-големи глупости. Оставете ги на мира!“, добави премиерът. „На снимка ще им ги пратя и ще ги питам демократи ли сте вие, върховенство на закона ли е това, какво искате вие? Провокации, да се бият ли хората, докато ние правим това?“, реторично попита още министър-председателят.

 По-рано недоволни от управлението на правителството поискаха оставката на правителството пред дома на премиера Борисов в Банкя.

Недоволните обясниха, че са предприели този ход, след като исканията им не са били чути по време на недоволството пред Министерския съвет.

Протестът бе организиран от  инициативите „Системата ни убива” и „Референдуми за справедливост”.

Борисов коментира темата в Елхово, където направи оглед на изградената пречиствателна станция за отпадни води. Благодарение на проекта ще се преустановят наводненията в ниските части на Елхово. Инвестицията е за около 19 млн. лв. и се реализира по Оперативна програма „Околна среда“, съобщиха от правителствената пресслужба.

52 милиарда лева са разходите за пенсии в мандата на правителството, отчете финансовият министър Кирил Ананиев. 3,4 милиарда лева нарастват средствата за възрастните през тази година спрямо 2017 г.

Ръстът на разходите за заплати в публичния сектор, включително на лекари и учители, е 62 процента.

Ананиев придружи премиерът Бойко Борисов при инспекцията му по-рано днес в новата пречиствателна станция за отпадни води на Ямбол, изградена с 29 милиона лева европейско финансиране.

„Най-добрите пречиствателни станции, което имаме в момента в Европа, в най-развитите държави, същото правим ние тук…Наред с всичките срутища, свлачища, където изчистихме, които заварихме и ремонтираме в момента…Да не ме дразнят на тази тема, че такива мога да им ги наговоря, толкова добре сме ги направили“. Пред кмета на Ямбол Валентин Ревански Борисов припомни и за осигуреното финансиране за строителството на новата болница в гр

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече