Не ми пука що за баща е Румен Радев! Лошото е, че е скапан президент…

0

Георги Радев е проблемно дете. Ту ще се замеси в някой училищен побой, ту ще го спипат без документи на някой нелегален купон и ще трябва да пише обяснения в районното. Не е примерно момче като Владо и Иво Първанови, или Стефчо Стоянов, да си строи хотелчета и да си бизнесменства тихомълком, вместо да тормози татко си по предизборно време.

Честно да ви кажа обаче, не давам и изтеглена от обращение двулевка за това дали малкият Георги е математически гений, или квартален наркоман, бъдещ Джон Атанасов, или утрешна долна мутра. Не ме интересува дали Румен Радев е примерен, или скапан баща. Неговият личностен провал си е негова работа. Интересува ме единствено, че е жалък президент.


Режимът на Тодор Живков е престъпен не защото отрочето му Владко е второразреден алкохолик-бездарник, или нещастната Людмила беше свръхамбициозна, провинциална окултистка. А защото Тато беше болшевишки цървул, превърнал ни в най-сервилния московски сателит в Източния блок. Нямаме работа да се занимаваме с изцепките на някакъв недорасъл тийнейджър само защото така се е случило, че баща му е президент. Интересът към всяко движение на Георги Радев, всеки сопол, който е намазал под училищния чин, всяка съученичка, която е ощипал по недоразвитото дупе, просто е дебилен и обиден.


Като журналисти ние не бива да се взираме в малкото, криво дръвче, като в същото време пропускаме да видим гората. Голям праз, че Румен Радев е оставил децата си на самотек, за да може да се гушка със смуглата кака Деса (да ви призная, на мен ми идва леко кобилеста, но това също е въпрос на вкус). Важното е какво прави на държавното кормило, семейното може да го стиска, може да го остави на Гинка, може да го ашладиса на вицето Йотова или на някое от дъртите скапани ченгета с внимирасни зелени чорапи в Стартегическия си съвет – все ми е тая.


Ако някой иска да атакува Румен Радев, а ей, Богу, има за какво, няма никаква нужда да рови в тийнейджърски изцепки на сина му. Това наистина е долно и непочтено. Съвсем обективно президентът може да бъде сочен с пръст като генератор на долнопробния институционален сблъсък от двете страни на „Дондуков“, за популистките му „политически консултации“ с улични маргинали, за хроничната дестабилизация на обществените процеси в страната от шизофреничното отношение към пандемията от коронавирус, до лозунга „Мутри, вън!“, нашепван му на ушенце от създателите на ВИС и СИК.


Ситуацията с Георги Радев напомня фарсово обвиненията срещу сина на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън – Хънтър, че прибира милионни комисиони от украински олигарси, пере пари и избягва данъчно облагане, та дори участва в онлайн педофилски мрежи. Неприятни неща, грозна работа, но никое от тях не е причина за атака срещу баща му. Виж, това, че Джоузеф Робинет е сенилен професионален лобист на конгломератите за зелена енергия и технологичните гиганти е съвсем друга работа.


Та и с Румен е така – ако ще му показваме кривините, да държим подрастващия Гошко настрана и да го оставим да си гледа уроците. Не е, като да нямаме достатъчно материал и без него. В крайна сметка нали президентът не е наш баща. Ако искахме да е, да си бяхме избрали Цецка – Майката на нацията.

Коментар на Евгени Чертовенски за Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече