Хората питат: Как Марешки ще ми даде 5 бона, ако ме разочарова след изборите?

0

Предизборните времена открай време са като мътна вода за ловене на риба. Изтърпелия всичко електорат се е наслушал на какво ли не през годините. Представяте ли си живота ни, ако поне една стотна от това, което ни обещават предизборно политиците, се случваше. Тези дни първенството се държи безспорно от лидера на „Воля“ Веселин Марешки. Той хвърли бомбата с изявлението, че ще плаща неустойка на всеки, който гласува за него и се почувства измамен. Назова и сумата от 5000 лева за всеки, който е сключил персонален договор с него и е останал недоволен до две години след изборите от неизпълнени обещания.

Има конституционна тайна на вота на всеки един гражданин. Нали затова са тъмните стаички и сгънатите бюлетини, пускани в урните. Та как електоралната единица Иван ще отида при Марешки да му поиска пет бона, защото гласувал за него, ама в квартала му няма бензиностанция. И как ще докаже, че е гласувал именно за него. Или пък обещанията за безплатни лекарства за възрастните и децата до 18 години. Влиза баба Пена в аптеката на олигарха и изрежда пет-шест лекарства за хроничните си болежки. Аптекарката чинно ѝ ги слага в торбичка и бабата си тръгва по живо по здраво. Същото е и за кихащите и кашлящи дечица.

Една странна нова форма на Марешки комунизъм в условията на едно диво капиталистическо общество, каквото е днешното. Само че, както казва народът, не е луд този, дето яде баницата, а тоя, дето му я дава – ние, избирателите. А и едва ли някой храни уважение към политици, които сменят позицията си на сто и осемдесет градуса.
 
Асен Цветанов, Плевен

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече