Ваксинират ударно и през нощта

0
Ваксинират денонощно, опашки се извиха днес за ваксини (СНИМКИ)

Автор: Lupa.bg

Обмисляме да продължим „зелените коридори” за ваксиниране. Освен това имаме готовност за разкриване на денонощни ваксинационни центрове. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, който днес проверява как тече масовата ваксинация в страната.

„Всеки български гражданин, независимо от здравния му статус, може да бъде ваксиниран. Няма да остане гражданин, който да иска да бъде ваксиниран и да не бъде”, каза още проф. Ангелов.

„Хора, всичко е във ваши ръце, всичко зависи от вас. Благодаря на тези, които повярваха в науката“, каза здравният министър.

Днес пред ваксинационните центрове в София и в страната от рано сутринта се извиха опашки. Граждани недоволсват от липсата на организация, както и от факта, че засега се предлага само една ваксина – тази на „АстраЗенека“.

Близо час преди работното време отвори ваксинационният кабинет във Военномедицинската академия в София.

Ваксинира се само с „АстраЗенека“, останалите ваксини са изчерпани, съобщиха от лечебното заведение. За момента в болницата не се предлага имунизация с „Пфайзер“ и „Модерна“. Това разочарова десетки, които не желаеха да се ваксинират с „АстраЗенека“.

„За съжаление имаме само векторни ваксини вече, само на „АстраЗенека“. Хората, които искат да се ваксинират с друга ваксина, се записват в изчаквателен списък. Имат право на избор да изчакат“, коментира шефът на ВМА професор Венцислав Мутафчийски, който и днес ваксинираше желаещите.

Ваксинационният център на ВМА ще работи до 17 часа в неделя и до 20 часа в делничните дни.

Чакащи да се ваксинират има и пред „Пирогов“. За да бъдат на топло хората, докато изчакват реда си, директорът на болницата професор Асен Балтов нареди залата за заседания точно до неговия кабинет да бъде преструктурирана в манипулационна с три места за ваксинация.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече