Първанов поряза Румен Радев: Той не може да е алтернатива!

0

“Не мога да се съглася с Румен Радев, че е алтернатива и че трябва да се обединим около него. Това е твърде претенциозно. Президентът трябва да е посредник – политически и социален. По време на учителската стачка правителство и синдикати преговаряха на „Дондуков“ 2. Кой сега може да потърси Румен Радев като посредник? Най-добре той да си направи отчет. Аз оставих на тръгване 3 тома” заяви пред BGonAir държавен глава през периода (2002-2012 г.) Георги Първанов.

Според Първанов президентът се е позагубил във външната политика на страната. Бившият държавен глава коментира и вдигнатият юмрук на Радев по време на протестите, като обясни, че това е далеч от неговите разбирания. “Румен Радев е решил да бъде вожд на съпротивата срещу управлението на Бойко Борисов. Представете си, че Радев има втори мандат, а ГЕРБ е опозиция и отново има протести. Не може да караме така до безкрай”, категоричен беше Първанов.

Президентът в периода (2002-2012 година) коментира и подкрепата към Радев от страна на БСП. “По-вероятно е левицата да го подкрепи, но ако той очаква да събере при втория вот гласовете на привържениците на БСП и тези  на другите протестиращи партии, то греши. Дано да не се налага да избираме между Румен Радев и Бойко Борисов на президентския вот“, заяви още Първанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече