Първанов поряза Румен Радев: Той не може да е алтернатива!

0

“Не мога да се съглася с Румен Радев, че е алтернатива и че трябва да се обединим около него. Това е твърде претенциозно. Президентът трябва да е посредник – политически и социален. По време на учителската стачка правителство и синдикати преговаряха на „Дондуков“ 2. Кой сега може да потърси Румен Радев като посредник? Най-добре той да си направи отчет. Аз оставих на тръгване 3 тома” заяви пред BGonAir държавен глава през периода (2002-2012 г.) Георги Първанов.

Според Първанов президентът се е позагубил във външната политика на страната. Бившият държавен глава коментира и вдигнатият юмрук на Радев по време на протестите, като обясни, че това е далеч от неговите разбирания. “Румен Радев е решил да бъде вожд на съпротивата срещу управлението на Бойко Борисов. Представете си, че Радев има втори мандат, а ГЕРБ е опозиция и отново има протести. Не може да караме така до безкрай”, категоричен беше Първанов.

Президентът в периода (2002-2012 година) коментира и подкрепата към Радев от страна на БСП. “По-вероятно е левицата да го подкрепи, но ако той очаква да събере при втория вот гласовете на привържениците на БСП и тези  на другите протестиращи партии, то греши. Дано да не се налага да избираме между Румен Радев и Бойко Борисов на президентския вот“, заяви още Първанов.

Прегледана: 1961

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече