Внукът на Георги Димитров работи в телевизията на БСП (Уникални снимки)

0

Внукът на Георги Димитров не е милионер за разлика от някои червени наследници. Той е кръстен на своя дядо и е роден на 26 юли 1962 г. Тази година ще навърши 59. Георги Димитров-младши е дете на Бойко Димитров – осиновения син на комунистическия вожд, който е и знаков дипломат.

Георги завършва българската гимназия в Куба, защото по онези времена баща му и семейството му са изпратени там. После служи в армията и следва история в Софийския университет. Въртележката на живота му се завъртяла бързо и се наложило да работи като какъв ли не. Биографията му е богата – бил е журналист, главен експерт в Дирекция по вероизповеданията, застрахователен агент, бил е в търговския отдел на болница „Токуда“, че дори и охранител.

В последните години е партиен работник в БСП, като се подвизава и за по 4 часа на ден в телевизията на партията. Понякога му се налагало да бъде репортер, а неотдавна култов негов репортаж, пълен с гафове, попадна в смешна компилация, която взриви интернет. Никой обаче не разбра, че човекът зад микрофона всъщност е внукът на Георги Димитров.

В личен план Георги-младши не може да се похвали със стабилно семейство. Бил женен, но се развели със съпругата му, от която има дъщеря, кръстена Стела. Тя пък хванала по пътя на науката и преподавала биология в Софийския университет. Голямата страст на Георги е риболовът, за който често намира време. Обича да показва трофеите си във фейсбук, както и снимките, когато вече са сервирани в чинията.

Баща му Бойко тази година ще бъде юбиляр и ще стане на 80. Напоследък обаче не се радвал на крепко здраве. Освен Георги той има още двама синове и една дъщеря, както и нечетен брой внуци и правнуци. Почти всичките му наследници са пръснати по чужбина, но се прибират да го навестяват. Най-често при него е Георги, който се грижи и да не му липсва нищо, тъй като бил трудно подвижен след фатално скъсване на сухожилие, което едва не го оставило инвалид, писа Ретро.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече