Бивш шеф в Има такъв народ: Партията е превзета от продажници и интриганти! Сестрата на Слави кадрува

0

Скандални разкрития за задкулисието и механизмите в партията на Слави Трифонов направи плевенчанинът Иван Иванов в писмо до медиите, пише Агенция ПИК. С него той съобщава защо напуска „Има такъв народ“, след като е бил сред учредителите на формацията.

От обясненията му става ясно, че в партията сестрата на Трифонов била един от ключовите фактори.

Ето цялото писмо до медиите на вече бившия шеф в партията на Слави Трифонов, който е бил координатор в Плевен:

„Защо напуснах ПП „ ИМА ТАКЪВ НАРОД” или как обещаната „ ПРОМЯНА” се превърна в поредната ПОДМЯНА

Уважаеми г-н Трифонов,

Казвам се Иван М. Иванов и съм част от онези 60 човека, които създадоха инициативните комитети на нерегистрираната партия „Няма Такава Държава” и на вече регистрираната „Има Такъв Народ”.

От ноември 2015 г. се включих, като доброволец в набирането на подписи за референдума иницииран от Слави Трифонов, защото смятах и още смятам, че гражданите на България трябва да имат по-голямо влияние в управлението на държавата ни.

С времето се превърнах в неформален лидер на доброволците в Плевенска област, а на по-късен етап бях припознат, като такъв и от ръководството на бъдещите две партии НТД и ИТН. Бях поканен да бъда част от Инициативните комитети и бях вписан в сайта на първата партия, като областен соординатор за област Плевен.

През всичките тези почти 5 години до средата на юли 2020 г. вярвах, че новата партия ще бъде различна, че членовете в нея ще имат думата, че няма да се спускат непознати за членската маса личности, както и че тази партия ще защитава предложените в референдума точки за мажоритарност и за повече участие на гражданите в управлението на държавата и на партията.

Уви! Оказа се, че веднага след официалната регистрацията на ПП ИТН станах излишен и недостоен да бъда областен координатор, като мотивите, които Виктория Василева ми заяви бяха:

1. Родителите ми не били от „СОЙ”, а на новия координатор били изтъкнати юрист и лекар?

2. Имало брожения срещу мен, но не от членовете и доброволците в партията, а от „разни други“ хора, включително и от вашата сестра, която съм виждал един път в живота си и която също, като всички новопостъпили в партията след моето отстраняване НЕ Е допринесла с нищо за реализацията на референдума в Плевен?

След това бях учтиво помолен от Василева, цитирам: Да дам крачка назад, за да направя после две напред?

След като отказах да послушам този съвета и заявих, че напускам партията, за да не преча на новия координатор, чух и „напълно заслужените думи” от Василева, как ми липсват чест и достойнство, а в последствие и няколко намека, че ще ми изкарала кирливите ризи на показ!

Уважаеми г-н Трифонов, пиша това писмо, не за да навредя на партията или на вашия имидж, а за да ви обърна внимание за някои неща, които съм сигурен, че не знаете, нито пък повечето хора в партията ви.

Ще започна с това, което се случва в последните 4-6 месеца в оглавяваната от вас партия в родният ви Плевен:

1. Бях сменен от вашата дясна ръка, Виктория Василева, а на мое място бе спуснат Радостин Василев, което нямаше да е голяма драма, ако той беше поне някаква част от плевенската организация в последните 5 години или поне беше човек, който живее в Плевен? Уви! Този човек, както и 100% от хората, които той привлече в структурите на партията НЕ СА СИ МРЪДНАЛИ ПРЪСТА, нито за референдума, нито за партията в нито един момент до нейната регистрация.

Най-нелогичното в цялата тази картинка е, че самият областен координатор не живее в Плевен от над 15 години, което пък е в пълно противоречие с обещанията ви за мажоритарност? Същият този Василев, който вече се е обявил навсякъде за новия министър на спорта с типичната за него „скромност“ се хвали из целият град, че с лични средства е наел и обзавел партиения офис.

И в това нямаше да има нищо лошо, ако не бяха уверенията на хората около вас, че партията ще се издържа от членски внос и няма да зависи от поредните новозабогатели тарикати, които дават с ясната цел, че после ще взимат!

Всъщност, няма ли нещо по-логично за плевенчани от това да имат областен координатор, който живее в София и си идва в Плевен през уикенда, за да се среща с хората и да води партията към просперитет?

2. Партията ви в Плевен е превзета от най-големите нагаждачи, продажници, гъзолизци, интриганти и двуличници в града, а най-наглите от тях са в най-близкото обкръжение на вашия нов областен координатор и вече са си разпределили държавни постове в града! Бивши общински съветници, дилъри на гласове преминали и изгонени от различни политически партии, намериха своя пристан под крилото на новия областен координатор.

3. Голяма част от истинските доброволци, които дадоха всичко от себе си, за референдума и за партията напуснаха, защото също, като мен са омерзени и разочаровани от всичко, което се случи след появата на новото ръководство.

4. 90% от общинските координатори, които бях подал аз и, които положиха много труд за каузата, бяха сменени, а на тяхно място поставени отново стари политически лица, минали през други партии.

Хубаво е да сте наясно, че трима от тях са тясно свързани с ДПС. Двама са бивши общински съветници и зам.-кметове с обществено доверие близко до нула, а съпруга и сина на координаторката ви за община Червен Бряг (която работи при вашата сестра и успя да я убеди колко съм лош и как трябва да бъда сменен, защото казах, че докато аз съм областен координатор, тя няма да бъде общински координатор за Червен Бряг) бяха в обща листа на местните избори преди 6 месеца с новия областен координатор на ДПС за област Плевен, като дори синът беше кандидат за общински кмет от същата листа! Там обвързаността е толкова силна и видима, че дори и слепите хора в общината я виждат.

5. Поинтересувайте се кои хора са НАЗНАЧЕНИ (а не избрани от членовете) за общински координатор на община Плевен и за общински секретар на същата и може би ще разберете какво очаква партията ви в бъдеще!

6. От години вие говорите за „Свобода на словото” във вашата телевизия, а в същото време в Плевенската фейсбук страница на партията се упражнява тотална цензура и се трият всички коментари, които не са положителни, а хората които си позволят да имат по-различно мнение са анатемосвани, като врагове и провокатори!

7. Доказателства за всички мои думи ви бяха изпратени на 24.02.2021 г. до офиса на 7/8 Тв.

Но случващото се в Плевен е капка в морето на базата на това, че партията ви е пробита на национално ниво и то със съдействието на най-близките ви хора в нея!

Още от преди създаването на партията ви, в нея се зараждаше фигурата на СИВ КАРДИНАЛ , който с времето вече е по-силен от всякога и тихичко очаква да разгърне потенциала си след изборите. Този хитър човечец се казва Момчил Иванов (областен координатор на Велико Търново) и се ползва с протекциите на Виктория Василева и Тошко Йорданов. В последните няколко месеца, той успешно инфилтрира десетки негови протежета в няколко областни и общински ръководства, както и в почти всички експертни групи с ясната идея, че те ще са с големи шансове да бъдат на по предните и избираеми места в бъдещите листи на партията!

И понеже аз съм вече външен за партията и вероятно ще решите, че съм поредният разочарован, търсещ слава комплексар, то попитайте лично някой от наистина стойностните експерти, дали имат съмнения за подобни хора в експертните групи!

Същият този М. Иванов се опита да вкара и по времето когато аз бях областен координатор за Плевен няколко гнили ябълки, но аз не ги допуснах, както не допуснах и нито един политически нагаждач да стане част от партията.

Наясно съм, че няма как да познавате всички хора по места, но наистина ви моля да направите ревизия на повечето новодошли в партията и експертните групи и да осъзнаете, че всички бъдещи депутати от ПП ИТН, които влязат в парламента, ще бъдат избрани, само заради вас, което значи, че вие ще сте гаранта за тях.

Обърнете внимание и на един от софийските си координатори, защото е толкова жалко такива хора да ви отговарят за София, че е направо тъжно.

Уважаеми Трифонов, аз не съм нито най-чистият, нито най-честният, нито безгрешен, но има с какво да се гордея и понеже в последните 5 г. до мен бяха още десетки доброволци, които заслужават уважение, ще си позволя да ви изброя какво направихме всички ние в последните 5 години в Плевен:

– 41800 събрани подписа за Националния Референдум (най-много в цяла България);

– Предадохме 359 протокола от общо 375 възможни в Област Плевен от провелия се национален референдум;

– 580 подписа за регистрация на първата партия НТД (най-много в цяла България, една шеста от всички събрани тогава);

– 300 подписа за регистрация на втората партия ИТН;

– Пуснали сме 12 сигнала за корупция и конфликт на интереси свързани с местни политици от почти всички партии, като поне половината от тях са извършени с благословията на изключително одобряваният от вас кмет на Плевен Георг Спартански и тук трябва да ви стане ясно от кои хора са били броженията срещу мен.

-Инициирали сме и сме провели три кръгли маси, касаещи обществено значими за Плевен проблеми;

– Пуснахме сигнал до ОЛАФ за явна кражба от гордостта на Плевен, а именно „Панорамата”;

– Организирахме 7 подписки свързани с местни проблеми;

– Инициирахме и проведохме десетки протести по различни поводи, включително и на първата година от провеждането на рефереднума;

– Организирахме и проведохме дебати с кандидатите за кметове преди 6 месеца;

– Задали сме десетки въпроси към кмета и общинските съветници и посещавахме редовно всички сесии на Общински съвет – Плевен;

– Благодарение на наш сигнал започна националното разследване за депониране на отпадъци в цяла България. Всичко започна от Плевен, където ние заснехме с дрон незаконното депо и сигнализирахме първо във фейсбук групите, а след това и пред институциите;

– Провели сме и поне дузина инициативи с благотворителни каузи;

– Имам честта да съм един от тримата, които инициираха и изградиха паметник на 9-та пехотна Плевенска дивизия, който 100 години много други не успяха да изградят.

Смело мога да кажа, че доброволците, които вече не са част от вашата партия се превърнаха в гражданската съвест на Плевен и това също ме кара да бъда горд.

Това успяхме да направим ние, бившите вече доброволци за нашия малък и замиращ Плевен, не е кой знае какво, но със сигурност е повече от това, което са направили и някога ще направят вашите настоящи избраници!

Уважаеми г-н Трифонов, стотици хиляди българи ви вярват и разчитат, че вие ще сте носител на нов морал, че ще вкарате в бъдещото народно събрание чисти, независими, смели, интелигентни и най-вече добри хора, които ще работят за народа, а не за себе си!

За това отново Ви моля да се огледате внимателно и да не допускате грешките на всички предишни политически лидери, които пълниха и пълнят парламента с алчни, нагли и самовлюбени тарикати.

Уважаеми дами и господа експерти, доброволци и членове на ПП ИТН, вие които наистина имате чисти помисли, които искате истинска промяна в България, вие които сте гръбнака на тази партия, апелирам към всички вас да не си мълчите, да изгоните търговците от партията и да не позволявате да бъдете използвани от тях!

Уважаеми гласоподаватели, вие които решавате какво да е бъдещето на нашата красива България, апелирам към всички вас, да не гласувате за по-малкото зло (защото то никога не се оказва такова), да се интересувате какви са хората, които представляват една или друга партия и ако наистина намирате морал в тях, то ги подкрепете, но няма ли го, то просто не гласувайте!

„И сега какво да ги правим тези Пе….,

след като вие сте ни ги избрали….“

 
С уважение,

Иван Иванов

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече