Димитър Спасов – Каратиста проговори: Илия Златанов сам ме потърси, за да охранявам заводите му

0

Димитър Спасов, наричан още Каратиста, е завършил международни икономически отношения и право. Преди това се е дипломирал в Американския колеж в Атина. Владее писмено и говоримо английски и гръцки. Десет пъти е бил републикански шампион по карате и два пъти шампион на Балканите, писа Уикенд.

В медиите нашумя покрай скандалите с Евгения Банева и Илия Златанов, собственик на два асансьорни завода. Златанов твърди, че е жертва на хитри схеми, замислени от следователи и прокурори, като лично на него му се наложило да бяга в чужбина, за да се спаси от тях. Намесено беше и името на охранителната фирма „Делта гард”. Пред „Уикенд” Димитър Спасов поиска право на отговор във връзка с предишни публикации. И казва: „Илия Златанов отдавна е в България, но няма връщане назад от медийната роля, в която се оказа.” 

Илия Златанов

– Г-н Спасов, нека да уточним – имате ли личен конфликт с Илия Златанов?

– Конфликт може да имаш с достоен противник. В конкретния случай просто трябва да опровергая една напълно измислена история, която е удобна на него и групичка хора, които искат да усвоят пари на негов гръб, а той да наплаши своите кредитори. Говорим просто за една сделка. 

– Лично срещали ли сте се със Златанов?

– Имали сме няколко срещи, които са преминали под знака на хвалбите и смайващите лъжи от негова страна. Постоянно парадираше колко е силен, умен, хитър, колко любовници върти, на колко години са…

– Как и от кого персонално беше ангажирана „Делта гард” да охранява асансьорните заводи?

– Лично Илия Златанов ме потърси и предложи да ми възложи заводите за охрана. Преди това изобщо не познавах този човек. Така започнахме. Аз разполагам с договори, подписани от него, а той разполага с празни думи и една мечта да бъде известен.

– Защо той ви напада толкова често?

– Няма причина за неговите нападки спрямо мен, защото винаги съм спазвал договорните ни ангажименти, но явно по сценарий така му е написано да прави. Вече съм убеден, че това изобщо не е случайно. Нападките му обаче няма да останат ненаказани, защото като споменава името на „Делта Гард” в негативен аспект, той засяга достойнството и съдбите на хиляди хора, свързани с тази фирма. Ще му бъде потърсена съдебна отговорност за клеветите и одиозните лъжи, които хвървя в пространството.

– Обяснете защо Златанов воюва със сина си, дъщеря си и бившата си съпруга? 

– Първо нека си зададем въпроса какъв човек би воювал толкова ожесточено срещу собствената си кръв? Да организираш ареста на собствения си син, да се обърнеш срещу цялото си семейство… Непонятно е за мен. Това е зъл човек, абсолютен егоист и завършен измамник. Наистина нямам обяснение за неговите действия. 

– Поредицата „8-те джуджета” изгради образ му като на ощетен бизнесмен, притиснат от силните на деня. Каква е истината?

– От разговорите с него, ми направи впечатление, че той много иска да познава силните на деня и да парадира с това. Не мога да определя кои точно са силните на деня, но имената, които споменава в медийното пространство, не са имената, които той ми посочи, че са помогнали в битката срещу семейството му. Заблужденията, съдържащи в себе си доза истина, са най-опасни. Истина е че съм охранявал негови обекти, но останалото е лъжа…

 -Златанов твърди, че бизнесът му е конфискуван от групата около бившият следовател Петьо Петров. Вярно ли е това? 

 – Това също е поредната заблуда, върху която той иска да стъпи по посока на своята медийна популярност.

– Вие били ли сте в прословутия ресторант „Осемте джуджета”? Хубава ли беше кухнята там?

– Ресторантът беше охраняван от фирмата, тъй като е имало няколко опити за вандалски актове в миналото. Наложи се обаче да прекратим охранителната дейност заради пандемията. Кафето беше много хубаво, кухнята също. 

– Илия Златанов отправи към вас персонални обиди, как си обяснявате това отношение и ще го съдите ли?

– Този нещастен човек няма как да ме обиди, защото осъзнавам, че това е роля, която той играе. Вече е стигнал до момента, от който няма връщане назад. Естествено, че ще се наложи да понесе пълна отговорност в съда, когато това време дойде. Юристите ми в момента подготвят исковете срещу него.

– Има ли сили, които дърпат конците на Илия Златанов?

– Според мен има хора с които работи и до ден днешен, но те са скрити за обществото и все още го протектират. Илия Златанов никога не се е притеснявал да се върне в България. Всъщност, престоя му в чужбина е бил много кратък и той се е състоял  основно в разходки и покупки на недвижими имоти. Може да се провери всичко това много лесно. От чужбина той наплаши всичките си кредитори да си мълчат, ако не искат да бъдат споменавани в разказите му. Иначе, отдавна си е в България и се изживява в ролята на мутра и напълно недосегаем човек.

– Как ще коментирате предложението да се дава лиценз за охранителна дейност на реабилитирани лица, които са излежали присъди? 

– Напълно подкрепям това предложение, тъй като трябва да се даде шанс за нормален живот на хората, които са си изтърпели наказанието. В противен случай, тези хора ще бъдат обречени да се върнат обратно в тъмния сектор и извършат ново престъпление. 

– Евгения Банева ще се яви на изборите с Васил Божков и Георги Георгиев-Готи, как виждате тази коалиция?

– Сериозно ли ме питате? Като напълно обречена…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече