Д-р Коце детронира Томислав Дончев

0

Вицепремиерът помръкнал, че не той, а здравният министър е фаворит на премиера и най-търсен за листите на ГЕРБ

Вицепремиерът Томислав Дончев си има нов дразнител в кабинета и по тази причина често се появява в мрачно настроение пред тв камерите, пише популярния сайт Lupa.bg. Философът от Габрово, който бе дясната ръка и фаворит на Бойко Борисов, както и челник в организацията на изборите, отново се чувства изместен от политическия пиедестал. Този път душманинът му е здравният министър Костадин Ангелов.

Покрай актуалния си ресор в епидемията, а и не на последно място заради адекватните си реакции, бившият шеф на Александровска в момента е най-търсеният човек в кабинета и най-тачен от премиера Борисов. Като капак, здравният началник се оказа и предпочитан за водач на листи – спрягат го и за Варна, и за Велико Търново, и то без да е партиен член, докато Дончев вероятно ще оглави битката за далеч по-невзрачното Габрово.


Всичко това, заедно с отнемането на диригентството на изборите от другия вице – Мариана Николова, доста разярило Дончев, който вече не играе ролята на ментор в този ресор. Въпреки че премиерът обясни, че министърката на туризма ще е главният организатор на вота, защото Дончев ще води листата в Габрово, това едва ли е успокоило честолюбивия топ гербер, който от години гравитира около кръга „Капитал”.


Чашата на философа всъщност основно преляла заради нескритите симпатии на Борисов към проф. Ангелов. Премиерът постоянно търсел съветите на здравния шеф в напрегнати и сложни ситуации в епидемията, но неведнъж се допитвал до него и по теми извън неговия ресор, разказват хора от „Дондуков“ 1. Премиерът видимо демонстрирал уважението си към професора и определено предпочитал разговорите с Ангелов, пред тези с Томислав Дончев, твърдят те. „Доктор Коце е новият любимец на Бойко, а и рейтинга му е висок – хората го харесват. Томислав усеща това и ревнува неистово”, шушукат по коридорите на властта.


Още преди ремонта на кабинета, Дончев си имаше друг опонент – това бе финансовият министър Влади Горанов, който също му оспорваше лидерството в кабинета. Философът от Габрово се дразнеше на авторитета и самочувствието на доста по-младия от него финансист, който бе най-важния човек в кабинета за Борисов, макар и никога да не издаде директно за вътрешните конфликти пред камера.


Преди Горанов да хвърли оставка, упорито се твърдеше, че Дончев дори се цели в поста му на финансов министър. В крайна сметка драмата приключи, след като в ключовото кресло седна доскорошния здравен министър Кирил Ананиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече