Бъдещият ШЕФ на МВР при Слави – офицер от ДС, изхвърлен от Костов за връзки с Чорни, кандидат-депутат на Бареков (Документи)

0

Бъдещият министър на МВР на Слави Трифонов е Николай Радулов, пише 7dnibulgaria.bg.

Кариерата и професионалните пируети на този мъж са пример за опортюнистичните нрави през целия преход.

Щатен служител на Държавна сигурност от началото на 80-те години, отговарящ за вербовките на младежта в София.

За “онези” младежи, с “нездрави” прояви, които слушат западна музика, чужди радиостанции и ходят с дълги прически.

Секретар на Комсомола в Ленинското управление на МВР-София, член на БКП от 1983 г. Член на Президиума на Ленинския РК на ДКМС.

Ето какво пише в личното му кадрово досие:

„Бил отговорник за комсомолската група в отделение ДС и секретар на офицерското комсомолско дружество.
Др. Радулов от началото на 1985 г. е секретар на УК на ДКМС при Ленинско РУ на МВР…
Лейт. Радулов членува в БКП от 1983 г. Включва се активно в мероприятията на ППО. Избиран е за секретар на офицерското комсомолско дружество при РУ и за секретар на УК на ДКМС. Член е на Президиума на Ленински РК на ДКМС…

От ръководените 13 агенти над 2/3 са вербовани от него като болшинството са от младежки среди, имащи възможност да долавят и подават сигнали за негативни прояви от най-различен характер. Тези възможности обаче не се използват в пълен обем, поради което значителна част от агентурата е слабо продуктивна.

Оттук и малкия брой на сигналите, по които работи др. Радулов и активните дела на производство при него. Причините за това са от чисто субективен характер и се коренят в изградения неефективен стил и метод на работа. Преди всичко това е липсата на целенасоченост и конкретност в работата с агентурата, неритмичност на срещите, недиференциран подход в работата с всяки сътрудник.

В работата по делата не влага оперативно майсторство и комбинативност, поради което по водените през атестационния период 4 дела почти не е включил своя агентура. Няма активност и настъпателност, която да съответства на напегнатата оперативна обстановка. Работи по-добре по линия на общата профилактика като използва вооенно-полевите лагери за средношколците…

Съществуващата вътре в него класова омраза към противника не може да намери реализация в практическата му работа и най-вече в работата му по активните дела на оперативен отчет. Ето защо в болшинството случаи въпросите на агентурно-оперативната работа се разглеждат и решават от него в чисто теоретичен план. Необходимо е др.

Радулов да измени коренно подхода си при решаване на задачите, за се стреми да постигне пълно покритие и единство между теория и практика, между думи и дела.
В противен случай въпреки потенциалните възможности, които притежава, ще се обезличи като оперативен работник агентурист“.

С две думи – другарите му от ДС го мъмрят, че е некадърен, въпреки съществуващата у него “класова омраза”!

След Десети ноември Николай Радулов е активист и член на БСП.

После бързо обръща палачинката и се присламчва към новата звезда на СДС Богомил Бонев. Става секретар на МВР в кабинета на Иван Костов, откъдето обаче е изхвърлен заради контакти с руския мафиот Майкъл Чорни (Виж документите от секретен доклад на НСС).

Флик-флаците на господина го отвеждат винаги там, където мирише на далавера. През 2013-2014 г. вече го виждаме плътно до Николай Бареков като главен експерт по сигурността и кандидат за министър в “България без цензура”. Той е бил и негов кандидат депутат.

Сега Николай Радулов е ново, свежо, морално лице на промяната в партията на Слави Трифонов и пак загрява за МВР, където вече се е подвизавал при Тодор Живков, при Андрей Луканов, при Иван Костов…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече