Доган откри формула как да е в управлението, без да влиза в коалиция

0

ДПС ще играе ключова роля при съставяне на правителство след изборите на 4 април.  

Убедителното им представяне ще мотивира движението да се върне на власт, без да сключва официална коалиция.

Противоречията между БСП, ДПС и формацията на Трифонов, които се очаква да са най-добре представители се на вота правят невъзможно създаването на правителство. Всички тези формации заявиха, че няма да се обединят с другите заради принципно различие за политическо развитие.

След изборите ситуацията ще се промени и партиите ще започват да се намесва в управлението, което е възможно без партньор.

Точно тук според запознати ще се намеси ДПС. Председателят на движението Мустафа Карадайъ заяви, че движението има програма за ускорено развитие на страната. Тя между другото от доста време набляга на чисти храни, вода, въздух, и зелена енергия. Акцентира  върху настройване на икономиката спрямо изменението на климата и околната среда. Най-важно е, че се набляга на водорода, който може да осигури енергийна независимост на България.

Точно затова класираните на първите места партии могат да седнат на масата за преговори с ДПС и да излъчат експертно правителство, което да ги обедини около предложението на движението.

Така партията на Доган няма да влиза в коалиция с никого, но ще се върне в управлението и ще си гарантира участие в законодателната, изпълнителната и съдебната власт.

Според информация на „Галерия“, големите партии ГЕРБ и БСП били склонни да приемат предложения вариант, защото други  възможности за съставяне на кабинет били напълно изчерпани.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече