Агент Тенев – кандидат за депутат и от ДПС

0


Популярният светски журналист, текстописец и музикален продуцент Иван Тенев, който изненадващо влезе в листите на ВМРО за предстоящите парламетарни избори от гражданската квота, не за първи път се бори за депутатско място, припомниха пред „Уикенд“ паметливи политически наблюдатели.

Преди 16 години Агент Тенев направи първия си несполучлив опит да влезе в парламента, като тогава той бе част от листата на ДПС в 23-и МИР в София за изборите през 2005 г. Макар Иван Тенев да бе поставен на второ място в софийската листа на ДПС, непосредствено след тогавашния областен управител на столицата Росен Владимиров, представянето му на изборите бе твърде неубедително. Оттогава е и най-слабия изборен резултат на ДПС в София – хората на Ахмед Доган събраха едва 894 гласа. За сравнение, на следващите парламентарни избори през 2009 г., ДПС спечели над 4000 гласа в столицата, а през 2013 г. излъчи и първия си депутат от София.
Близки до Иван Тенев разкриват, че той и до днес съжалява, че е участвал като кандидат депутат от ДПС и се стреми да изтрие този факт от биографията си. „Тогава Иван беше много близък приятел с Росен Владимиров и не успя да отклони предложението му да влезе в кандидат депутатската листа. Неговата бивша съпруга Кристина Димитрова обаче отклони офертата от ДПС и днес не може да бъде обвинявана в политическо бояджийство”, коментират близки до „агента”.


По всяка вероятност даже и от ВМРО, откъдето включиха Иван Тенев, музикантът Искрен Пецов, певицата Кристина Димитрова, актрисата Ернестина Шинова и Жени Калканджиева в листите си за предстоящите избори, не знаят за неуспешния опит на Иван Тенев да влезе в парламента като депутат от ДПС. Тогава „агента” не участва активно в предизборната кампания, нито се яви на предизборни дебати.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече